Antena Meniu Search
x

Revolta la Vadu Rosca: Becali a dat casele gratis, Primaria vinde pamantul

Inchiderea lui Gigi Becali i-a afectat cel mai tare pe oamenii din Vadu Rosca, locul unde latifundiarul a construit un sat de la zero. Primaria vrea sa le ia acum pamantul de sub casele primite

Vezi și

Oamenii si-au iesit din minti atunci cand au auzit ca sunt nevoiti sa cumpere terenurile pe care le-au platit cu titlu gratuit. Ei abia au bani de medicamente si mancare. “Ni s-a propus ca sa platim un euro pe metru patrat pentru casa de la Becali, pe care o avem. La inceput, ni s-a spus ca terenul este donatie, uitati dosarul, nu mintim”, au explicat oamenii.

Proiectul initiat de primarul comunei Vadu Rosca prevede posibilitatea cumpararii terenurilor de sub casele construite de Gigi Becali. In 2005, Razboinicul Luminii a refacut satul distrus de inundatii, un sat pe care oamenii l-au numit, neoficial, Vulturu Becali. Primarul sustine ca multi proprietari si-au vandut casele si, astfel, nu mai pot fi incasate impozitele. “Sunt 41 de case vandute dintre care 18 sunt vandute la straini. Nu avem cui sa luam impozitul pentru ca cel care a vandut, zice eu am vandut casa va salut nu mai platesc impozitul pe teren. Iar hotararea o avem pe numele cetateanului caruia i s-a dat casa”, a declarat Nicusor Pacuraru, primarul comunei Vulturu.

In ciuda protestelor, consilierii locali au aprobat proiectul cu doua tarife pentru terenurile unde se afla locuintele sinistratilor - un euro pentru rudele de gradul I si patru euro pentru terti. Oamenii nu sunt multumiti, insa, de aceasta decizie si spun ca vor continua protestele pentru ca terenurile sa ramana in continuare in folosinta gratuita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Revolta la Vadu Rosca: Becali a dat casele gratis, Primaria vinde pamantul