Antena Meniu Search
x

Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă. Edu.ro a afişat notele pentru elevi

Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă. Edu.ro a afişat notele finale pentru candidaţii care au susţinut cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Rezultatele sunt disponibile pentru cei peste 45 de mii de candidaţi după susţinerea probelor orale şi scrise.

Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă. Edu.ro a afişat notele finale pentru candidaţii care au susţinut cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, după rezolvarea contestațiilor. Rezultatele sunt disponibile pentru cei peste 45 de mii de candidaţi după susţinerea probelor orale şi scrise.

(Actualizare 5 septembrie): Rezultatele finale la Bac 2018 sesiunea toamnă, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate, miercuri, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

(Actualizare 1 septembrie): Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă au fost afișate, vineri seară, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

(Actualizare): Ultima probă orală a examenului a fost susţinută vineri, pe 31 august. Oficial, cea de-a doua sesiune s-a încheiat.

Pe acelaşi subiect

Rezultate Bac 2018 sesiunea: conform metodologiei, notele sunt anunţate pe bacalaureat.edu.ro. Sunt publicate pe 1 septembrie, până în ora 12.00.

Rezultate Bac toamnă 2018 pe Edu.ro: afişarea notelor

Potrivit Ministerului Educaţiei, ca şi în prima sesiune, pe 1 septembrie notele sunt afişate nu doar online, ci şi la avizierele fiecărui liceu unde candidaţii au susţinut probele scrise. Tabelele cu rezultatele la Bacalaureat vor expuse concomitent, atât pe Internet, cât şi la licee.

Când se afişează rezultatele la Bac toamnă 2018?

Deocamdată, ora exactă a afişării notelor nu este precizată. Calendarul la Bacalaureat 2018 menţionează doar că vor fi disponibile până în ora 12.00. Însă, aşa cum s-a întâmplat şi în prima sesiune din acest an, dar şi în anii trecuţi, listele cu rezultate au fost anunţate mai devreme decât ora menţionată în calendar.

Lista cu rezultate la Bac 2018 afișată la un liceu

În acest an, de exemplu, rezultatele la Bacalaureat 2018 din prima sesiune au fost publicate la ora 10.00, cu 2 ore mai devreme faţă de ora menţionată de edu.ro. Cel mai probabil, ora exactă va fi făcută publică pe 1 septembrie, chiar în ziua anunţării notelor.

Contestaţii după primele rezultate la Bacalaureat în toamna 2018

Imediat ce tabelele cu rezultate sunt publice pe 1 septembrie, candidaţii care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute pot face contestaţie.

Când se depun contestaţiile pentru Bac toamnă 2018?

Conform Ministerului Educaţiei, contestaţiile pot fi depuse într-un interval de 4 ore, între 12.00 şi 16.00, în ziua de 1 septembrie. Candidaţii pot face cerere pentru recorectarea lucrărilor de la una sau mai multe probe scrise pe care le-au susţinut.

Condiţii pentru a fi declarat admis la Bac toamnă 2018

Pentru a promova examenul de Bacalaureat din a doua sesiune a acestui an, candidaţii trebuie să îndeplinească patru condiţii prevăzute de metodologie:

- candidaţii trebuie să susţină toate probele scrise din sesiunea de toamnă

- candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă

- candidatul trebuie să aibă cel puţin media generală 6 la probele scrise

- candidatul trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor, adică examenele orale

Elevii care au îndeplinit aceste condiţii în urma susţinerii probelor din a doua sesiune, vor fi declaraţi admişi la examenul din toamnă de la Bacalaureat 2018. La afişarea rezultatelor, pe 1 septembrie, ei vor primi calificativul "reuşit".

Cum se calculează nota la cea de-a doua sesiune de Bac

Fiecare candidat care a promovat Bacalaureatul de toamnă din acest an va primi o medie generală, care este calculată din notele obţinute la probele scrise:

- proba scrisă la limba română (susţinută pe 20 august)

- proba scrisă la limba maternă (susţinută pe 21 august de elevii care provin din licee cu predare într-o limbă a minorităţilor)

- proba obligatorie a profilului (22 august)

- proba la alegere a profilului (susţinută pe 23 august)

Potrivit metodologiei, media generală la Bac este calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la aceste probe scrise. Însă, aşa cum am menţionat mai sus, notele la probele scrise trebuie să fie minim 5, iar media generală minim 6. Singura excepţie este pentru candidații care obțin media 5,99. În cazul lor, media se rotunjește la 6.00, iar examenul este promovat.

Cum arată tabelul cu rezultatele la Bac toamnă 2018

Notele la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an vor fi afişate de edu.ro sub forma unui tabel, care va putea fi găsit atât pe internet, cât şi la avizierele liceelor.

Tabelul conține numele și prenumele candidatului, liceul unde a studiat și promoția din care provine, forma învățământului pe care l-a urmat și specializarea. De asemenea, sunt trecute notele obținute la fiecare probă scrisă și calificativele de la probele orale.

Tabel cu rezultate la Bac 2018 afișat la avizier de liceu

La final, este menționată media generală pentru candidații care au promovat sesiunea de Bac toamnă 2018 și calificativul reușit sau nereușit, neprezentat ori eliminat din examen.

Rezultatele finale la Bac toamnă 2018

Pentru soluționarea contestațiilor, comisiile de examinare au la dispoziție 4 zile. Apoi, pe 6 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale la Bac toamnă 2018, tot până în ora 12.00.

La prima sesiune de Bacalaureat din acest an, rezultatele au fost făcute publice pe 4 iulie, iar rata de promovabilitate a fost de 67,7%. Peste 44 de mii de elevi au depus contestație, iar pe 9 iulie au fost afișate notele finale.

Rata de promovare după contestații a crescut la 69,7% și, potrivit cifrelor oficiale, în prima sesiune s-au luat 132 de mediii generale de 10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Rezultate Bac 2018 sesiunea toamnă. Edu.ro a afişat notele pentru elevi