Antena Meniu Search
x

Detalii cutremurătoare în cazul celor doi medici italieni torturaţi de patru români

O bandă de tâlhari români a îngrozit Italia după un atac de o violenţă inimaginabilă. Tinerii au sechestrat şi torturat ore în şir doi medici, soţi şi soţie

Vezi și

O bandă de tâlhari români a îngrozit Italia după un atac de o violenţă inimaginabilă. Tinerii au sechestrat şi torturat ore în şir doi medici, soţi şi soţie. Erau convinşi că ascund o avere în casă şi au mutilat-o pe proprietară, pentru a afla unde este ascuns seiful.

Niva Bazzan, victimă: "Sunt distrusă din punct de vedere fizic. Simt durere peste tot."

Carlo Martelli, medicul bătut: "Nu am crezut că un hoţ poate fi atât de violent!"

Cei doi medici pensionari credeau că nu vor supravieţui. În orele de teroare, bătrânii de 69 de ani au fost legaţi, bătuţi şi mutilaţi de cinci indivizi care purtau cagule pe faţă.

Pe acelaşi subiect

Banda de tâlhari ar fi avut informaţii că medicii deţin mulţi bani şi au intrat în casa lor pe fereastră. Însă în cele din urmă, au fugit cu suma de 3.400 de euro.

Trei dintre ei - toţi români - au fost capturaţi după două zile în care s-ar fi ascuns într-o casă de la marginea oraşului Lanciano. Indivizii au fost escortaţi din mijlocul unei mulţimi furioase.

Peste un milion de români care locuiesc în Italia asistă în aceste zile la un val de ură împotriva a trei infractori români care au jefuit şi maltratat cuplul de italieni. Ministrul de Interne, Matteo Salvini, reprezentant al partidului de extremă dreapta a anunţat pe reţelele de socializare că bestiile trebuie să putrezească în închisoare şi a declarat toleranţă zero.

Cei trei români, doi fraţi şi vărul lor, au vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani şi sunt din comuna Dragoteşti din judeţul Gorj. Familia este şocată. Tinerii au plecat în luna august în Italia, ca să muncească în construcţii.

Fineta Armegioiu, secretar primăria Dragotești: "Este cunoscută ca o familie simplă, dar cu mult mult bun simţ, o familie care nu a creat probleme."

Forţele de ordine caută încă doi membri ai bandei. Pe al patrulea tâlhar l-au identificat deja ca fiind tot român. Este considerat cel mai periculos dintre toţi, iar presa străină scrie că are şi alte antecedente penale. 

Natalia Intotero, ministrul românilor de pretutindeni: "Monitorizăm cele întâmplate acolo, suntem într-o permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe. Acestea sunt cazuri izolate. Comunitatea românească din Italia este bine integrată. Sunt oameni cinstiţi, sunt oameni harnici."

Este revoltă şi în comunitatea de români din Italia, a cărei imagine este din nou pătată de cazul de agresiune.

Adrian Nicolae Niţă, reprezentant Alianţa Românilor din Italia: "Eu sunt într-un contact direct atât cu personaje politice cât şi cu anumite organizaţii italiene care nu etichetează comunitatea românească ca şi una plină de infractori."

După arestarea celor trei talhari, încă un italian îi acuză pe români de violenţă. Bărbatul susţine că, în timpul unui jaf, i-au tăiat degetele. 

Un alt caz răsunător a avut loc în urmă cu zece ani, tot în Peninsulă, când o italiancă de 47 de ani a fost ucisă în bătaie de un român care voia să îi fure geanta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Detalii cutremurătoare în cazul celor doi medici italieni torturaţi de patru români