Antena Meniu Search
x

Românii nu s-au înghesuit să părăsească ţara, în prima zi de la ridicarea restricțiilor de deplasare

Nu doar la mare pot merge românii, ci oriunde îşi doresc, atât în ţară, cât şi în străinătate, însă doar cu maşina sau cu trenul. De astăzi, nu mai justificăm nici în faţa poliţistului, nici la vamă, unde mergem sau în ce scop. Totuşi, cu toate că li s-a dat liber la călătorit, românii nu au făcut coadă la graniţe, ba dimpotrivă. La vamă suflă vântul, pe sensul de ieşire din ţară.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 01.06.2020, 23:01

Vezi și
  • Românii care părăsesc țara trebuie să stea două săptămâni în izolare la întoarcerea în țară.
  • Abia din 15 iunie autoritățile ar putea renunța la ideea de izolare a celor care intră în țară.

În cea mai relaxată zi de la începutul epidemiei de coronavirus, românii nu s-au înghesuit să părăsească ţara. Prin vămi, a suflat vântul. Doar câţiva oameni au trecut frontierele. Şi fiecare a avut un scop precis. 

Degeaba au ridicat restricţiile de călătorie internaţională, dacă nu au ridicat şi măsura de autoizolare la domiciliu la întoarcere. Cel puţin asta este concluzia pe care o putem trage dacă ne uităm la felul în care arată astăzi vama Giurgiu - Ruse, la fel cum a arătat şi în ultimele două săptămâni. 

Doar de dimineaţă au fost câţiva români care voiau să tracă graniţa, însă odată ce au aflat că vor sta două săptămâni izolaţi la domiciliu, au renunţat la idee. 

Aceeaşi linişte din vamă am găsit-o şi în gări şi autogări. 

Şi dacă ar fi vrut să iasă din ţară cu trenul, românii nu ar fi putut să facă asta. CFR nu a introdus până în acest moment nicio rută internaţională din cele pe care le avea anul trecut. Ne referim la cele către Budapesta, Viena, Sofia sau Chişinău. 

În schimb, românii au călătorit prin ţară. De astăzi, ieşim din localitate fără declaraţie! 

Abia din 15 iunie, vom putea pleca în străinătate fără să ne mai izolăm la întoarcere. Tot de atunci, bulgarii şi grecii îşi deschid graniţele şi ne aşteaptă în staţiunile lor. Cipru va primi turişti din 20 iunie, iar Spania, din 1 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii nu s-au înghesuit să părăsească ţara, în prima zi de la ridicarea restricțiilor de deplasare