Antena Meniu Search
x

În premieră, doi români sunt obligaţi să posteze pe Facebook o decizie a Tribunalului Târgu Mureş

Premieră în justiţia din România! Doi români sunt obligaţi de o instanţă din Târgu Mureş să publice pe conturile lor de Facebook sentinţa pe care le-au dat-o.

Vezi și

Premieră în justiţia din România! Doi români sunt obligaţi de o instanţă din Târgu Mureş să publice pe conturile lor de Facebook sentinţa pe care le-au dat-o. Magistraţii îi obligă pe cei doi să plătească daune morale unor persoane pe care le-au jignit pe reţelele de socializare.

Potrivit presei locale, povestea a pornit de la doi foşti soţi. După divorţ, aceştia au început o serie de procese civile, cu plângeri penale de ambele părţi.

Aşa se face că femeia a fost ajutată de un executor judecătoresc, iar fostul soţ, de fratele lui. Cei din urmă s-au adresat Judecătoriei Târgu Mureş, într-un proces de pretenţii, în care au cerut daune morale pentru că au fost jigniţi în repetate rânduri de către pârâţi.

Şi nu doar atât.

Au mai solicitat ca presupuşii vinovaţi să publice hotărârea instanţei într-un ziar local, dar şi pe conturile lor de Facebook. În prima instanţă a fost admisă în parte cererea, adică fără despăgubiri şi publicarea pe reţelele de socializare a hotărârii, ci doar în ziar.

La scurt timp,Tribunalul Mureş a admis apelul reclamanţilor, şi astfel pârâţii au fost nevoiţi să plătească despăgubiri şi să publice pe conturile de Facebook hotărârea instanţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » În premieră, doi români sunt obligaţi să posteze pe Facebook o decizie a Tribunalului Târgu Mureş