Antena Meniu Search
x

Video România a început vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. În ce fel de centre pot primi vaccinul împotriva Covid-19

România este prima ţară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani. Doritorii trebuie însoţiţi de unul dintre părinţi sau de reprezentantul legal. În prima zi de vaccinare, la un centru din Capitală au primit vaccinul aproximativ 30 de copii până la ora 19.00. Copiilor li se fac două doze, la o distanță de trei săptămâni, exact ca în cazul adulților.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 02.06.2021, 21:57

Vezi și

La nivel naţional, nu există încă o centralizare a tuturor copiilor imunizaţi până acum. Cert este că în jur de 3.600 de copii au fost programaţi până acum în platformă de către părinţi.

Se pot vaccina în centrele Pfizer, la medicii de familie, dar şi la drive thru sau la maratoane.

România a început vaccinarea copiilor la 5 zile de când Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat serul Pfizer pentru categoria 12-15 ani.

Şi Italia a început vaccinarea astăzi. Germania şi Polonia vor începe pe 7 iunie. Iar Franţa şi Estonia vor vaccina copiii din toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » România a început vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. În ce fel de centre pot primi vaccinul împotriva Covid-19