Antena Meniu Search
x

România alege, dar ce se alege de România / Vot fără cozi, promisiune pentru turul 2

Ion Ţiriac s-a întors cu avionul la Bucureşti, să voteze duminică. Fotbaliştii români, în schimb, au stat la cozi. Căpitanul naţionalei, Ciprian Marica, a aşteptat 4 ore la coadă, în cârje, ca să voteze la o secţie din Stuttgart

Vezi și

Ion Ţiriac s-a întors cu avionul la Bucureşti, să voteze duminică. Fotbaliştii români, în schimb, au stat la cozi. Căpitanul naţionalei, Ciprian Marica, a aşteptat 4 ore la coadă, în cârje, ca să voteze la o secţie din Stuttgart 

Antrenorul Cosmin Contra, în schimb, a vrut să voteze în Spania, dar a renunţat. La Bucureşti, astăzi s-au luat măsuri pentru ca haosul din primul tur al alegerilor prezidenţiale să nu se repete şi în turul al doilea.

Sunt românii din Paris, care aseară, pe ploaie şi vânt, s-au aşezat în faţa Ambasadei României. Pentru a cere alegeri prezidenţiale mai bine organizate pe 16 noiembrie.

S-a aşteptat cu orele la majoritatea secţiilor de votare din diaspora. În Germania, dar la Stuttgart, a votat şi fotbalistul Cristian Marica. 4 ore a stat la coadă, în cârje, pentru că era accidentat.

La Londra oamenii cer înfiinţarea unei noi secţii de votare.

Aproape 90 de români din Germania, care au aşteptat ore în şir la coadă pentru a putea vota, au trimis o petiţie către Biroul Electoral Central , în care cer să fie reluate alegerile în acest oraş.

Şeful diplomaţiei române şi-a cerut astăzi scuze public la o conferinţă de presă organizată după o şedinţă cu cei de la Biroul Electoral Central.

Eu îmi asum ca ministru şi îmi exprim regretul public pentru acele situaţii care au apărut. Sunt regretabile.

Iar în turul doi, oficialii români au venit cu măsuri pentru ca situaţia să nu se repete. Concret, vor fi suplimentate cabinele de vot iar declaraţia pe propria răspundere va putea fi descărcată gratuit de pe internet. Formularul anti-fraudă poate fi completat oricând dar poate fi semnat şi datat de alegător numai în secţia de votare. Numărul secţiilor de votare din străinătate rămâne, însă, acelaşi ca şi în primul tur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » România alege, dar ce se alege de România / Vot fără cozi, promisiune pentru turul 2