Antena Meniu Search
x

România ar trebui să înceapă procedura pentru cumpărarea rachetelor de apărare tip Patriot

Asta după ce a fost amânată cu o săptămână, deoarece senatorii PSD au lipsit de la discuţii. Opoziţia susţine că Guvernul nu ar avea bani.

Vezi și

Asta după ce a fost amânată cu o săptămână, deoarece senatorii PSD au lipsit de la discuţii. Opoziţia susţine că Guvernul nu ar avea bani. Şeful PSD îi contrazice.

Achiziţionarea sistemelor de apărare Patriot face parte din angajamentul pe care România şi l-a luat ca aliat NATO. Deocamdată, ţara noastră întârzie să se ţină de cuvânt.

Iulian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat: "Asta ar fi o consecinţă catastrofală. Deci practic este exclus aşa ceva. Noi nu putem să ne jucăm cu asta."

Vergil Chiţac, senator: "Am deveni un partener necredibil al NATO, lumea n-ar mai avea încredere în noi şi lucrurile ar lua o întorsătură nu tocmai bună pentru România."

Senatorii PSD au lipsit marţi de la Comisia de Apărare, în care urma să fie dezbătută procedura pentru achiziţia sistemului american de apărare. Cârcotaşii susţin că au făcut-o să se răzbune.

Se întâmpla la o zi după ce DNA a anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul TelDrum. Şi nu ar fi singurul motiv.

Nicolae Fălcoi, secretarul Comisiei de Apărare a Senatului: "Fie au rămas fără bani, în alte zone care trebuie acoperitem si s-au hotarât să nu mai achiziţioneze rachetele, fie domnul Dragnea ţine să ne pună intr-o poziţie neplăcută faţă de NATO şi faţă de americani."

Liviu Dragnea susţine că oamenii lui au lipsit motivat. Dar nu se va mai întâmpla.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Hai să fim serioşi! Nu există aşa ceva. Luni va fi comisia în Senat, luni după-amiază în plen se va adopta, marți ajunge la Cameră. Nu sunt probleme cu asta."

Coincidenţă sau nu, procedura va fi reluată după vizita secretarului american Rex Tillerson. Acesta a sosit zilele trecute, pe neaşteptate, în România. A avut o întâlnire scurtă cu ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

Discuţia rămâne secretă, dar unii au făcut legătura cu faptul că Guvernul a amânat achiţia sistemului de apărare de la americani. Rachetele Patriot vor costa ţara noastră 4 miliarde 300 de milioane de dolari şi menirea lor este să descurajeze, dar şi să ofere protecţie în cazul unor atacuri aeriene. Prin aceeaşi înţelegere, ţara noastră va mai cumpăra şi 36 de avioane F16 din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » România ar trebui să înceapă procedura pentru cumpărarea rachetelor de apărare tip Patriot