Antena Meniu Search
x

România are cea mai numeroasă diaspora din UE. Italia, în continuare cea mai căutată țară de conaţionalii noştri

România are cea mai numeroasă diaspora din întreaga Uniunea Europeană! Potrivit celor mai noi date Eurostat, numărul cetăţenilor adulţi care au rezidenţa în alte state europene este în creştere cu aproximativ 100.000 de persoane pe an. 

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 08:35

Vezi și

La acest capitol, i-am depăşit pe polonezi care au o diasporă de două ori mai mică decât noi, deşi populaţia Poloniei este de două ori mai mare. Astfel, de la 1,67 de milioane de persoane în 2011, România a ajuns să aibă - în 2019 - aproximativ 2,45 de milioane de cetăţeni care locuiau în ţări din UE.

De remarcat este şi faptul că majoritatea persoanelor cu cetățenie română, rezidente în țări ale Uniunii, sunt femei. În 2019, acestea reprezentau 54% din totalul românilor plecaţi. Deşi, în 2011 şi 2014, bărbaţii au fost cei care au migrat într-un număr mai mare. Un lucru a rămas însă constant.

Italia este în continuare ţara cea mai căutată de conaţionalii noştri. În top, urmează Germania unde sute de mii de români au obţinut deja cetăţenie. Statistica nu include însă şi persoanele sub 15 ani sau pe cele de peste 64 de ani și nici pe românii care au migrat în țări din afara Uniunii, cum ar fi SUA sau Elveția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » România are cea mai numeroasă diaspora din UE. Italia, în continuare cea mai căutată țară de conaţionalii noştri