Antena Meniu Search
x

Romania si Olanda se cearta pe Matisse! Presa olandeza cere extradarea hotilor de tablouri

Romania si Olanda se cearta pe Matisse. Presa olandeza cere extradarea hotilor de tablouri si vorbeste despre lipsa de comunicare intre cele doua state pe acest dosar.

Vezi și
In urma perchezitilor de saptamana trecuta, au fost gasite patru arme detinute ilegal, un geamantan, carduri dar si un laptop. Procurorii au ales sa ii audieze din nou pe suspecti, dar si pe cei care, se pare ca, au avut legatura cu jaful.

Mama lui Radu Dogaru este acuzata de complicitate la furt, detinere ilegala de arme si tainuire. Nu numai doamna Dogaru este singura persoana implicata in acest dosar, ci aproape toata familia suspectului. Matusa lui, unchiul, alti doi prieteni buni si chiar si iubita sunt cercetati de procurori in acest caz. Anchetatorii sustin ca femeia ar fi fost a doua persoana care a vazut tablourile dupa ce au intrat in Romania. Operele de arta furate din Olanda ar fi fost ascunse tot in casa ei.

Si ceilalti doi suspecti vor fi adusi la audieri. Statul olandez, acolo unde s-a petrecut furtul, nu a cerut extradarea suspectilor. Ca atare, cei trei suspecti de furt vor fi judecati in Romania. Acest lucru insa nu este pe placul preseii din Olanda, care taxeaza dur autoritatiile din vest. Olandezii au titrat mai multe editoriale unde este condamnata atitudinea procuroriilor. In opinia jurnalistilor din Olanda, cei trei suspecti, plus doamna Dogaru, ar trebui extradati si prezentati in fata judecatorilor olandezi.

Pana la o eventuala cerere de extradare, procurorii DIICOT vor continua audierile suspectilor, iar autoritatiile cauta acum un al patrulea suspect care se pare ca ar fi participat la furtul din Olanda.

Radu Dogaru acuza autoritatile ca ii terorizeaza familia.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Romania si Olanda se cearta pe Matisse! Presa olandeza cere extradarea hotilor de tablouri