Antena Meniu Search
x

Românii care locuiesc la bloc RISCĂ AMENZI URIAȘE!

Primarii marilor orașe din ţară vor să vindece “cicatricile” lăsate de clădirile şi terenurile neîngrijite printr-o suprataxare a proprietarilor.

Primarii marilor orașe din ţară vor să vindece “cicatricile” lăsate de clădirile şi terenurile neîngrijite printr-o suprataxare a proprietarilor. 

Asociația Municipiilor din România a cerut introducerea în Codul Fiscal a unei prevederi referitoare la un impozit suplimentar pentru cei care nu-şi renovează imobilele ori nu-şi curăţă terenurile. Mii de astfel de construcţii zac în ruină în marile zone urbane.

Ilie Bolojan, președintele executiv al Asociației Municipiilor din România: Solicitarea Asociației Municipiilor din România este posibilitatea introducerii impozitului suplimentar în Codul Fiscal a imobilelor neîngrijite.

Potrivit onlinereport.ro, proprietarii nepăsători ar putea plăti un impozit de cinci ori mai mare decât în prezent. Specialiştii sunt convinşi că în acest fel proprietarii sunt constrânşi să reabiliteze imobilele ori să vândă construcţiile şi terenurile.

Fie că vorbim de clădiri monument în paragină sau de foste zone industriale, acum abandonate, nu există oraş din România care să nu aibă aşa ceva. În Oradea, fosta întreprindere Înfrățirea, clădirea fabricii de conserve Avântul ori cazarma husarilor sunt doar câteva dintre acestea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii care locuiesc la bloc RISCĂ AMENZI URIAȘE!