Antena Meniu Search
x

Românii caută apartamente pe care să le poată transforma în birouri, din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia şi implicit munca de acasă au schimbat preferinţele românilor dornici să îşi cumpere o locuinţă. Caută acum apartamente mai spaţioase, în care să amenajeze birouri, aproape de o zonă verde şi dacă e posibil cu facilităţi incluse în complexul rezidenţial. Cine nu dispune de bani pe măsura pretenţiilor are o soluţie mai ieftină la îndemână - să reamenajeze spaţiul pe care îl are la dispoziţie.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 29.10.2020, 22:41

Vezi și
  • Apartamentele mai spațioase se vând cu cel puțin 65.000 de euro plus TVA.

Anca Dragomir, angajat: De la debutul pandemiei, acasă nu mai este locul unde mă retrag pentru a petrece timp cu familia sau pentru a mă odihni. Acasă este locul unde trebuie să și lucrez.

Sunt şapte luni de când Anca n-a mai mers la birou. Lucrează pentru o multinaţională din Bucureşti care încurajează munca de acasă. Aşa că sufrageria a devenit acum birou.

Anca Dragomir, angajat: Îmi dă senzația de spațiu sufrageria. Am ales să îl poziționez mai exact la geam pentru a avea o lumină naturală pe timpul zilei.

Jumătate dintre angajaţii din Bucureşti lucrează şi acum în regim de telemuncă. Cei care înainte de pandemie intenţionau să se mute în casă nouă, au acum alte pretenţii.

Cerințele clienților s-au schimbat radical în această perioadă de criză. Acum, sunt căutate apartamentele cu suprafețe utile mai mari, un loc unde să își pună biroul și facilități de petrecere a timpului liber.

Mădălina Bostan, consultant imobiliar: Dacă până acum un criteriu foarte important pentru clienţi era zona, acum lucrurile s-au schimbat. Acum preferă să meargă către o zonă mai puţin accesibilă să spunem, dar cu o suprafaţă mult mai mare.

Dezvoltatorii imobiliari gândesc acum ansambluri rezidențiale care să includă cât mai multe facilități. De la piscine, săli de fitness sau locuri de joacă pentru copii, până la parcuri interioare şi cafenele.

Liria Themo: Faza 1 este aproape în totalitate vândută. În faza a doua, ce vă pot spune, am avut 40 de apartamente cu grădini și nu mai avem niciuna în doar două, trei luni.

Pretenţiile ridicate se plătesc pe măsură. Un apartament cu două camere în acest complex rezidenţial costă între 60 de mii de euro şi 70 de mii de euro. Locul de parcare se achită separat.

Liria Themo: Este 4.600 de euro plus TVA. La locul de parcare TVA e de 19 la sută.

În această perioadă se caută şi locuinţe situate în zone mai retrase, lângă o zonă cu verdeaţă.

Gabriel Focşeneanu: Ansamblul este lipit de două păduri. Ne-au ajutat foarte mult aceste aspecte pentru că am avut chiar vânzări în timpul pandemiei. În momentul de față, blocul finalizat proaspăt în pandemie este vândut aproape integral. Mai avem vreo două apartamente.

Şi acest complex rezidenţial a fost adaptat pandemiei. Când va fi gata, va avea o cafenea, un spaţiu comun de lucru, dar şi un supermarket.

Gabriel Focşeneanu: Aceste facilități le externalizăm către diverse companii care urmează să închirieze spațiile respective.

Preţurile pentru un apartament cu două camere pornesc aici de la 65 de mii de euro plus TVA, iar cele cu trei camere, de la 79 mii euro plus TVA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Românii caută apartamente pe care să le poată transforma în birouri, din cauza pandemiei de coronavirus