Românii caută apartamente pe care să le poată transforma în birouri, din cauza pandemiei de coronavirus

De Andra Mitu.
Publicat: 29.10.2020, 22:38.
Actualizat: 29.10.2020, 22:41

Pandemia şi implicit munca de acasă au schimbat preferinţele românilor dornici să îşi cumpere o locuinţă. Caută acum apartamente mai spaţioase, în care să amenajeze birouri, aproape de o zonă verde şi dacă e posibil cu facilităţi incluse în complexul rezidenţial. Cine nu dispune de bani pe măsura pretenţiilor are o soluţie mai ieftină la îndemână - să reamenajeze spaţiul pe care îl are la dispoziţie.

Anca Dragomir, angajat: De la debutul pandemiei, acasă nu mai este locul unde mă retrag pentru a petrece timp cu familia sau pentru a mă odihni. Acasă este locul unde trebuie să și lucrez.

Sunt şapte luni de când Anca n-a mai mers la birou. Lucrează pentru o multinaţională din Bucureşti care încurajează munca de acasă. Aşa că sufrageria a devenit acum birou.

Anca Dragomir, angajat: Îmi dă senzația de spațiu sufrageria. Am ales să îl poziționez mai exact la geam pentru a avea o lumină naturală pe timpul zilei.

Jumătate dintre angajaţii din Bucureşti lucrează şi acum în regim de telemuncă. Cei care înainte de pandemie intenţionau să se mute în casă nouă, au acum alte pretenţii.

Cerințele clienților s-au schimbat radical în această perioadă de criză. Acum, sunt căutate apartamentele cu suprafețe utile mai mari, un loc unde să își pună biroul și facilități de petrecere a timpului liber.

Mădălina Bostan, consultant imobiliar: Dacă până acum un criteriu foarte important pentru clienţi era zona, acum lucrurile s-au schimbat. Acum preferă să meargă către o zonă mai puţin accesibilă să spunem, dar cu o suprafaţă mult mai mare.

Dezvoltatorii imobiliari gândesc acum ansambluri rezidențiale care să includă cât mai multe facilități. De la piscine, săli de fitness sau locuri de joacă pentru copii, până la parcuri interioare şi cafenele.

Liria Themo: Faza 1 este aproape în totalitate vândută. În faza a doua, ce vă pot spune, am avut 40 de apartamente cu grădini și nu mai avem niciuna în doar două, trei luni.

Pretenţiile ridicate se plătesc pe măsură. Un apartament cu două camere în acest complex rezidenţial costă între 60 de mii de euro şi 70 de mii de euro. Locul de parcare se achită separat.

Liria Themo: Este 4.600 de euro plus TVA. La locul de parcare TVA e de 19 la sută.

În această perioadă se caută şi locuinţe situate în zone mai retrase, lângă o zonă cu verdeaţă.

Gabriel Focşeneanu: Ansamblul este lipit de două păduri. Ne-au ajutat foarte mult aceste aspecte pentru că am avut chiar vânzări în timpul pandemiei. În momentul de față, blocul finalizat proaspăt în pandemie este vândut aproape integral. Mai avem vreo două apartamente.

Şi acest complex rezidenţial a fost adaptat pandemiei. Când va fi gata, va avea o cafenea, un spaţiu comun de lucru, dar şi un supermarket.

Gabriel Focşeneanu: Aceste facilități le externalizăm către diverse companii care urmează să închirieze spațiile respective.

Preţurile pentru un apartament cu două camere pornesc aici de la 65 de mii de euro plus TVA, iar cele cu trei camere, de la 79 mii euro plus TVA.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro