Antena Meniu Search
x

Experiment cu rezultate triste. În România, oamenii sunt indiferenţi dacă eşti atacat pe stradă

În România, poţi fi agresat în plină stradă, iar nimeni nu intervine. Victimele sunt singure în faţa violenţei, iar martorii, de cele mai multe ori indiferenţi.

Vezi și

În România, poţi fi agresat în plină stradă, iar nimeni nu intervine. Victimele sunt singure în faţa violenţei, iar martorii, de cele mai multe ori indiferenţi. Nu o spun doar statisticile, o dovedeşte şi un experiment Observator, realizat în centrul Capitalei. Dintre sutele de martori, nimeni nu a sunat la 112 şi doar câteva persoane au încercat, timid, să aplaneze conflictul. 

Centrul Bucureştiului, oră de vârf. În plină stradă, în mijlocul a sute de oameni, două fete sunt agresate. Atacatorul le bruscheză şi îi ia telefonul uneia dintre ele. 

E un scenariu pus la cale de reporterii Observator şi supravegheat de un echipaj de poliţie de la Secţia 14. Însă atacul nu impresionează pe nimeni. Repetăm scena, iar agresorul devine şi mai violent. Un martor priveşte totul de la distanţă, dar nu intervine. 

Doi tineri trec milimetric pe lângă fete. Nici ei nu schiţează niciun gest. Indiferenţa pare contagioasă. 

Pe acelaşi subiect

După jumătate de oră, schimbăm scenariul. Reporterul Observator este atacat de doi tineri. Când scenele devin tensionate, oamenii ocolesc zona şi nici măcar nu întorc privirea. 

Mulţi bărbaţi îşi văd de drum. După minute bune, o femeie îşi face curaj şi intervine în altercaţie. De una singură, încearcă să scape victima din mâinile agresorilor.

Alţi trei bărbaţi se alătură şi devin vocali când văd poliţiştii.

Un fost ofiţer din trupele speciale a participat la filmări şi a analizat reacţiile oamenilor.

Concluziile experimentului ne-au surprins. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Experiment cu rezultate triste. În România, oamenii sunt indiferenţi dacă eşti atacat pe stradă