Antena Meniu Search
x

Nicio zi fără încălcarea ordonanțelor militare, în România

Reporterii Observator au obţinut cifre în exclusivitate care ne arată cum se raportează românii la ordonanţe militare în stare de urgenţă. Aproape 140 de mii de oameni nu au respectat restricţiiile de circulaţie impuse. Valoarea amenzilor aplicate a sărit de 268 de milioane de lei.

de Redactia Observator

la 08.04.2020, 20:31

Vezi și

Reporterii Observator au obţinut cifre în exclusivitate care ne arată cum se raportează românii la ordonanţe militare în stare de urgenţă. Aproape 140 de mii de oameni nu au respectat restricţiiile de circulaţie impuse. Valoarea amenzilor aplicate a sărit de 268 de milioane de lei. Până acum au fost întocmite 335 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Aşadar nu trece o zi fără ca cineva să nu încalce izolarea sau carantina. Ultimele exemple negative vin din Dâmboviţa, Galaţi şi Gorj.

Într-unul din cele mai mari focare din Dâmboviţa, în comuna Corbii Mari poliţia a scos în lupta cu oamenii care nu respectă izolarea şi dronele. Doi oameni au fost răpuşi de virus aici iar alţi 20 sunt bolnavi. 80 sunt în izolare la domiciliu. Poliţia face razii zilnic pe străzi.

Măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului nu sunt respectate nici la Galaţi. Munţi de gunoaie s-au adunat în faţa unui centru de carantină din oraş, deşi aceste deşeuri ar trebui ridicate imediat şi în condiţii de maximă siguranţă.

Cazul a intrat în atenţia Gărzii de Mediu, care face acum o anchetă pentru a afla cine este vinovat pentru situaţia creată. Între timp, persoanele carantinate în complexul studenţesc din Galaţi reclamă şi alte nereguli.

În Gorj, încercarea de a se angaja a costat-o scump pe o tânără aflată în izolare la domiciliu. Aceasta a părăsit locuinţa şi a mers să susţină un concurs pentru un post în Primăria Târgu Jiu.

Abia la finalul concursului pentru ocuparea funcţiei de expert local pentru romi, comisia de examen a aflat că tânăra era în ultima zi de izolare şi ar fi trebuit să rămână acasă. Spaţiul în care a avut loc examenul a fost dezinfectat, iar concursul va fi reluat.

În sala de examen au fost şapte persoane. Trei candidaţi şi patru angajaţi ai primăriei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra nici nu a obţinut un punctaj suficient cât să obţină postul în primărie. În plus, a fost amendată şi dusă într-un centru de carantină din staţiunea montană Rânca.

Până acum, poliţiştii au deschis 335 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 60 dintre acestea vizează persoane care au fugit din carantină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Nicio zi fără încălcarea ordonanțelor militare, în România