Antena Meniu Search
x

Românii mănâncă de trei ori mai multe paste decât acum un deceniu, aproximativ 9 kilograme pe an

Românii mănâncă de trei ori mai multe paste decât acum un deceniu, aproximativ 9 kilograme pe an. Producătorii profită de trend şi au creat o piaţă tot mai diversificată.

Vezi și

Românii mănâncă de trei ori mai multe paste decât acum un deceniu, aproximativ 9 kilograme pe an. Producătorii profită de trend şi au creat o piaţă tot mai diversificată. De secară, de orez, din grâu integral cu spanac, busuioc sau hribi sunt doar câteva dintre sortimentele din care românii pot să aleagă. Însă, cei mai mulţi preferă pastele clasice cu smântână, ou şi bacon.

Cu sos, usturoi, verdeaţă, fructe de mare, brânză sau carne, pastele oferă un adevărat spectacol culinar. Sunt uşor de preparat. 4

ucătarii care fac un top al preferinţelor românilor spun că, deocamdată, pastele Carbonara sunt cele mai comandate. Deşi, cei care au gusturi exotice au descoperit şi pastele negre cu cerneală de sepie.

Italienii spun că acesta este secretul lor. Astfel încât să nu se îngraşe. Ultimele date arată că un român consumă anual 9 kilograme de paste, în timp ce italienii, 28 de kilograme. 

Paul Iftode, manager de achiziţie: "Din procesul de achiziţie reiese că pastele penne sunt cele mai căutate, ca şi varietate de preprarere colegii mei zic că pastele Carbonara sunt cele care se consumă cel mai mult, urmate de Tagliatelle cu fructe de mare şi pe locul trei pastele Parma."

O porţie de paste bolognese are 350 de calorii, în timp ce pastele carbonara conţin 560 de calorii. Cele cu pui şi parmezan depăşesc 1000 de calorii pentru o singură porţie. 

Nutriţioniştii explică cum ar trebui preparate pentru a nu avea grija kilogramelor.

Florin Bălănică, nutriţionist: "Este bine sa nu combinam carnea cu branza şi cu ouăle atunci cand le gătim, le prepărăm împreună cu paste. Adică putem să mâncăm paste integrale cu sos de roşii şi mirodenii, putem să consumăm paste integrale cu carne tocată, dar nu şi cu mozarella sau alte forme de brânză sau paste doar cu brânză."

Chiar şi aşa, românii nu reuşesc să îi ajungă pe italieni care rămân cei mai mari producători şi totodată consumatori de paste. Fabricile din peninsulă produc anual peste 3 milioane de tone. Reuşesc astfel să acopere aproape un sfert din consumul total din întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii mănâncă de trei ori mai multe paste decât acum un deceniu, aproximativ 9 kilograme pe an