Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Romanii nu fac deosebirea Intre eclipsa si elipsa

Cati dintre noi iti mai amintesc de ultima eclipsa de soare? Multi romani au fost atat de marcati, incat nici nu mai stiu deosebirea dintre eclipsa si elipsa

Vezi și

Dar de marea de oameni care iesea in strada pentru a observa fenomenul? Si mai ales de ochelarii speciali, fara de care nu puteai privi in sus. Sau, cel mai bine spus, pe care specialistii ii recomandau. Nu de alta, dar se spune ca daca te uiti la eclipsa fara ei poti orbi.

ELÍPSA, elipse, s. f. 1. Locul geometric al punctelor dintr-un plan pentru care suma distantelor la doua puncte fixe, numite focare, este constanta. 2. omiterea din vorbire sau din scris a unor elemente care se subinteleg sau care nu sunt absolut necesare pentru intelesul comunicarii.

ECLIPSÁ, eclipsez, vb. I. Tranz. 1. A intuneca total sau partial un corp ceresc, interpunandu-se in calea razelor lui de lumina sau intre el si soare. 2. Fig. A pune, a lasa in umbra, a intuneca, a umbri; a intrece, a depasi pe cineva. ♦ Refl. A se face nevazut, a pleca pe furis; a disparea.

"Urmatoarea elipsa de soare se va putea vedea din Romania din 2015. Mai ai ochelarii de la elipsa din `99? Nu, nu-i mai am. Am scapat de ei imediat ce s-a terminat".

"Ochelarii aceia de elipsa ii mai aveti? Da, bineinteles. Nu de elipsa nu, de eclipsa."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Romanii nu fac deosebirea Intre eclipsa si elipsa