Antena Meniu Search
x

Românii, printre cei mai mari consumatori de vin din Europa

Dincolo de eleganţa pe care o oferă, de povestea din spatele fiecărui pahar, vinul completează perfect mâncarea de pe mesele românilor. Şi pune în valoare aromele şi gusturile. Ţara noastră ocupă locuri de top în ceea ce priveşte producţia de vin.

de Redactia Observator

la 19.01.2020, 23:54

Vezi și

Dincolo de eleganţa pe care o oferă, de povestea din spatele fiecărui pahar, vinul completează perfect mâncarea de pe mesele românilor. Şi pune în valoare aromele şi gusturile. Ţara noastră ocupă locuri de top în ceea ce priveşte producţia de vin. Ce-i îngrijorează pe specialişti este însă că suntem pe primele locuri şi la consum. 

Mai cu seamă acum, în sezonul rece. Şi se potriveşte de minune cu mâncărurile mai grase, spun specialiştii Vinul roşu merge bine cu friptura, carnea la garniţă, cu sarmale sau coaste. Cel alb merge numai bine cu un piept de pui la grătar, iar dacă gătim creveţi sau somon la cuptor, atunci ne orientăm spre rose. 

Un vin bun se alege în funcţie de mai multe criterii, ne explică experţii. 

Faptul că românii încep să aprecieze vinurile se vede şi în cifre. 

Consumatorii asociază berea cu micii, grătarul, friptura şi snacksurile. Tăria, în schimb, este preferată de doar 6 la sută dintre români. De regulă la petreceri, spun tinerii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii, printre cei mai mari consumatori de vin din Europa