Antena Meniu Search
x

Românii renunţă la vacanţe pentru alimentele bio

Mâncarea le mănâncă românilor aproape toţi banii din portofel.

Vezi și

 Mâncarea le mănâncă românilor aproape toţi banii din portofel. Deşi preţurile alimentelor cresc de la o zi la alta, iar salariile din România sunt mici, românii renunţă la haine sau vacanţe pentru a avea de toate pe masă.

Tot ce e la modă costă şi nici mâncarea nu face excepţie. Rafturile magazinelor sunt pline de produse bio. În top sunt fructele goji, merişoarele, afinele şi migdalele. Unii români dau şi ultimii bani pentru a le avea pe masă, în timp ce alţii nici nu visează la ele.

Există, însă alternative la fel de sănătoase, dar la preţuri mai bune. Nutriţioniştii ştiu exact cu ce pot fi înlocuite alimentele minune pentru a face econonimii considerabile. Pentru 250 de grame de migdale, trebuie să plătiţi 22 de lei, în timp pentru acelaşi gramaj de nuci, preţul este de 14 lei.

Şi merişoarele au preţuri piperate - şapte lei pentru doar 150 de grame Economisiţi sume importante de bani şi dacă înlocuiţi afinele cu kiwi. În timp ce pentru un kilogram de afine preţul este de 35 de lei, un kilogram de kiwi costă doar 12 lei.

Fructele goji, mult lăudate pentru conţinutul bogat în antioxidanţi, au şi ele un preţ ridicat. Chiar dacă uneori socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, puţină atenţie la rafturi vă poate scuti de cheltuieli inutile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Românii renunţă la vacanţe pentru alimentele bio