Antena Meniu Search
x

Video Românii se împrumută tot mai mult, după ce bugetele le-au fost afectate de presiunea pandemiei

Bugetele noastre se sufocă sub presiunea pandemiei. Cu veniturile afectate de criza, românii abia dacă mai fac faţă cheltuielilor zilnice. Mulți sunt nevoiți să se împrumute ca să-și plătească la timp facturile. Cele mai mari probleme le au tinerii, arată un studiu recent.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 12.12.2020, 17:41

Vezi și
  • Numeroşi români sunt nevoiţi să se împrumute de la apropiaţi, pentru achitarea datoriilor
  • Mulţi oameni au fost nevoiţi chiar să îşi îngheţe creditele bancare

Povara facturilor curente atârnăgreu pe umerii românilor. Şi înainte de pandemie întâmpinau dificultăţi financiare, însă acum le este cu atât mai greu să-şi plătească toate dările, mai ales că în cazul multora, pandemia a venit la pachet cu diminuări salariale.

Aşa se face că o treime dintre români se împrumută lunar la rude şi la prieteni, pentru a plăti la timp facturile curente, arată un studiu realizat în 24 de state europene. Media la nivel european este de 27%. 

Măsuri pe timp de criză

Mulţi români au fost nevoiţi chiar să îşi îngheţe creditele bancare, tocmai pentru că nu aveau suficienţi bani să le plătească.

Dincolo de problemele financiare grave mai avem o problemă. Avem printre cele mai mici salarii din Europa. În luna octombrie, salariul mediu net era undeva la 3.300 de lei, cam de trei ori mai mic decât cel din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii se împrumută tot mai mult, după ce bugetele le-au fost afectate de presiunea pandemiei