Antena Meniu Search
x

Video Românii tot mai dornici să-şi facă asigurări, după ce s-au trezit cu maşinile şi casele distruse de furtuni: "Dăm nişte bani puţini pentru nişte riscuri mari"

Pagubele produse de furtunile din ultima perioadă i-au speriat pe români. Tot mai mulţi îşi fac asigurări pentru maşini sau locuinţe, pentru a-şi recupera banii dacă bunurile le sunt distruse. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.07.2022, 21:52

Vezi și

De două luni, România a trecut prin mai multe vijelii. Zeci de autoturisme au fost avariate de copaci iar unele blocuri au rămas fără acoperişuri. Printr-o experienţă neplăcută a trecut şi Carla, o tânără din Bucureşti.  

Carla: Luna trecută, cam asa ceva, atunci cand a plouat foarte tare. S-a auzit foarte tare o bubuitură, iar cand am iesit pe balcon am văzut cum a căzut copacul direct pe masină. Nu am primit nicio despăgubire, nimic. 

Românii tot mai dornici să-şi facă asigurări

Aşa că acum se gândeşte serios să economisească bani pentru o asigurare de tip casco. Mai prevăzătoare a fost o altă bucureşteancă, care de trei ani îşi reînnoieşte poliţa. 

Pe acelaşi subiect

Carla: Mi-a fost teamă, într-adevăr. Nu poti să stii ce se intamplă. De la o zi la alta. Solicitările pentru acest tip de poliţă au crescut în ultima perioadă, spun reprezentanţii agenţiilor de asigurări.

George Spătaru, broker asigurări: Din ce în ce mai mulţi români îşi fac produsul Casco, mai ales la maşinile noi. S-au mărit datorită fenomenelor atmosferice care au apărut. Din ce în ce, oamenii conştientizează că asigurările sunt bune şi le asigură o chestie financiară şi de un cost aloe unor posibile riscuri. Dăm niste bani puţini pentru niste riscuri mari.

Preţurile au crescut însă şi ele faţă de anul trecut cu cel puţin 15%. Motiv pentru care unii proprietari de autorisme aşteaptă mai degrabă ajutorul autorităţilor. 

Client: Chiar la noi la bloc. E de aşteptat, urmează să cadă. Toaletarea nu se face cum trebuie. Vă ajută o astfel der asigurare. Da, sigur. Dacă mi-aş permite, aş face, dar nu ne permitem. 

Conform unui studiu, 1 din 5 români a folosit în acest an serviciile online pentru achiziţionarea unei poliţe de asigurare, cu 3 procente mai mult decât anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii tot mai dornici să-şi facă asigurări, după ce s-au trezit cu maşinile şi casele distruse de furtuni: "Dăm nişte bani puţini pentru nişte riscuri mari"