Antena Meniu Search
x

Video Românii veniți în țară să petreacă concediul se reîntorc, cu gențile pline și durere în suflet, în străinătate: "Din păcate, trebuie să şi plecăm, să muncim"

Ieşirea din ţară este moment de cumpănă pentru mii de români care se întorc la muncă în străinătate. Vămile din vestul ţării sunt punţi roşii pe harta traficului de frontieră. În Nădlac sau Petea, oamenii aşteaptă şi trei ore ca să poată trece. Cu toţii sunt însă mai răbdători: vacanţa petrecută acasă le-a încărcat bateriile.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 19:56

Vezi și

Întreaga zi, Vama Petea a fost punct fierbinte pentru ieşirea din ţară. Traficul intens de pe cele şase artere spre Ungaria a făcut ca timpul de aşteptare să fie de zeci de minute. Cu gândul la cei dragi, dar şi la vacanţa tocmai petrecută acasă, oamenii au fost mai răbdători. 

Reporter: Cum a fost vacanţa acasă?

Şofer: Super, minunat. A fost nemaipomenit.

Reporter: A trecut repede?

Pe acelaşi subiect

Şofer: Foarte repede a trecut.

Românii veniţi în concediu se întorc în stăinătate

Înainte de plecare, oamenii şi-au luat provizii.

Şofer: Murături avem, avem cartofi, avem mezeluri, pastă de mici... Costiţă avem de acasă.

Reporter: Când vi se face dor de România să gustaţi?

Şofer: Da. Exact.

Pentru revenirea în Anglia, Paul s-a pregătit din timp. Tânărul lucrează de şapte ani ca şofer de distribuţie în Marea Britanie. Iar, de fiecare dată, îşi face curaj pentru momentul despărţirii.  "Din păcate, familia, cei dragi, prieteni... O să ne vedem la anul...O pălincuţă. Să ne aducem aminte de tradiţia maramureşeană. Din păcate, trebuie să şi plecăm, să muncim. Acasă e destul de greu şi singura soluţie e străinătatea", spune Paul.

Doar în ultima săptămână, pe la Vama Petea, peste 30.000 de români au luat drumul străinătăţii. Extrem de tranzitate au fost astăzi şi ieşirile din ţară de la Vama Nădlac, Nădlac II şi Urziceni, unde oamenii au aşteptat mai bine de o oră. Şoferii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră unde văd care sunt punctele de frontieră cu trafic mai scăzut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii veniți în țară să petreacă concediul se reîntorc, cu gențile pline și durere în suflet, în străinătate: "Din păcate, trebuie să şi plecăm, să muncim"