Antena Meniu Search
x

Video Prima oprire în țară pentru românii din diaspora, la centrul de vaccinare. În vamă s-a stat la coadă şi câte două ore

Unii nu şi-au mai strâns în braţe familiile de aproape doi ani. 2020 a fost pentru românii din străinătate anul dorului. Iar acum încearcă să recupereze. Se întorc acasă. Şi de dragul oamenilor care îi aşteaptă, primul popas pe care îl fac la intrarea în ţară e chiar centrul de vaccinare. 

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 20:38

Vezi și

Reporter: Cu ce aţi venit acasă? 

Șofer: Cu de toate. E prea încărcat. Păpuşele pentru nepoţi, detergent. 

De 15 ani e plecat în Italia, dar Ionel se întoarce aproape cu religiozitate în fiecare an să-şi vadă familia rămasă aici. Pandemia nu l-a mai lăsat să facă asta. 

Ionel: Nu, anul trecut nu am fost. Acum doi ani am fost. Sunt plecat în Italia din 2006. Şi am venit în fiecare an. Nu am fost anul trecut pentru că a fost problema cu covidul şi erau restricţiile astea. Nu puteai să vii. 

Pe acelaşi subiect

După o pauză de doi ani, primul lui gând a fost tot siguranţa lui şi a celor dragi. 

Ionel: Primul drum, la centrul de vaccinare. 

Reporter: De ce? 

Ionel: Pentru ca să fim mai siguri, să fim protejaţi de vaccinul ăsta anticovid. 

În vamă s-a văzut că e august, luna tradiţionalei întoarceri acasă a românilor din străinătate. Au stat şi câte două ore la coadă, ca să intre în ţară. Doar gândul că-şi vor revedea oamenii dragi i-a ajutat să suporte mai uşor drumul. 

Șofer: E foarte obositor când eşti în coadă şi în rând şi aştepţi. Ţi se pare că e prea mult, că nu merită, dar după ce ai trecut, merită. Să ne vedem familia şi să recuperăm 2 ani pierduţi, în care nu am putut să venim. Abia aşteptăm să-i vedem pe toţi. 

De altfel, autorităţile s-au aşteptat la numărul mare de persoane din vamă, aşa că au încercat să fluidizeze traficul. 

Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmației: Suplimentarea personalului poliţiei de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, respectiv suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.

Peste şase mii de români au intrat în ţară numai prin Vama Petea din județul Satu Mare în ultimele 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima oprire în țară pentru românii din diaspora, la centrul de vaccinare. În vamă s-a stat la coadă şi câte două ore