Antena Meniu Search
x

Românii vor mielul direct de la stână

Să fie viu, să fie ieftin şi pe alese. Carnea să fie fragedă şi, dacă se poate, direct friptură. Românii au pretenţii şi pentru asta negociază la sânge. Cu două săptămâni înainte de Paşte, mieii sunt pe alese

Vezi și

Să fie viu, să fie ieftin şi pe alese. Carnea să fie fragedă şi, dacă se poate, direct friptură. Românii au pretenţii şi pentru asta negociază la sânge. Cu două săptămâni înainte de Paşte, mieii sunt pe alese

Tăiaţi şi uitaţi în soare, adică la pachet cu boli, sau viu, direct de la stână. Ciobanii nu lasă nici ei ştacheta jos. Şi nici preţurile. Reporterii Observator au testat variantele puse deja la vânzare şi au alcătuit o hartă a preţurilor din ţară. Dacă v-aţi gândit să luaţi mielul mai aproape de Paşte, aţi greşit. Aflaţi acum de ce.

Ieftin şi bun, ar spune oricine. Doar că mielul poate veni la pachet cu diverse boli. Carnea stă la vedere, în praf, cu nici o protecţie în faţa microbilor şi zeci de oameni o ating.

Vânzătorii din hala veche a pieţei Obor din Capitală nu sunt prea prietenoşi, dar în câteva minute te lămureşti că preţul cerut de ei e cel mai mic din oraş. E drept, carnea nu cea mai sigură. Peste drum, în hala nouă, acolo unde există protecţia vitrinei preţul creşte cu 5 lei.

Preţul mielului proaspăt nu diferă doar de la o piaţă la alta, ci şi de la judeţ la judeţ. Cel mai ieftin este în nordul şi centrul ţării, acolo unde ciobanii vând direct de la stână. Chiar şi în Bucureşti, carnea de miel luată direct de la ciobani e preferată de mulţi.

În piaţa de miei vii din Capitală, totul se negociază. Mielul se alege ca la stână, este sacrificat gratuit în abator, iar preţul ajunge la 25 de lei, cel puţin în teorie.

Chiar dacă până la Paşte mai sunt 2 săptămâni, mulţi s-au grăbit să se asigure că îşi fac deja cumpărăturile la cel mai bun preţ. Le e teama ca pe măsură ce se apropie sărbătorile preţurile vor creşte. Totuşi, ciobanii sunt tranșanți, până de Sărbători tarifele nu scad nici măcar cu 10 bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii vor mielul direct de la stână