Galerie foto

Romică s-a făcut mare! Cel mai simpatic zimbru de la rezervaţia de la Haţeg a făcut un an

De Monica Palade.
Publicat: 16.06.2021, 12:08.
Actualizat: 16.06.2021, 12:08

În urmă cu un an Romică făcea senzaţie pe reţelele de socializare. Puiul de zimbru venea pe lume şi îi cucerea pe toţi cu drăgălăşenia sa.

Romică s-a făcut mare! Cel mai simpatic zimbru de la rezervaţia de la Haţeg a făcut un an

Facebook/Romsilva

Acum, puiul s-a făcut mare, iar de ziua lui a fost răsfăţat pe măsură cu bunătăţi pe care le-a împărţit cu mama sa, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului.

În urmă cu un an Romică făcea senzaţie pe reţelele de socializare. Puiul de zimbru venea pe lume şi îi cucerea pe toţi cu drăgălăşenia sa. Acum, puiul s-a făcut mare, iar de ziua lui a fost răsfăţat pe măsură cu bunătăţi pe care le-a împărţit cu mama sa, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului.

Potrivit Romsilva, rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (Bison bonasus).

Citește și:

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg și are, în prezent, 9 exemplare. Se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 și 640 kg. Părul gri-maroniu, mai mare în partea din față a corpului. Ca și la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 și 80% din zi.

Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România 🇷🇴.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.