Antena Meniu Search
x

Roşiile româneşti înroşesc buzunarele

Se vând la preţ de trufandale. Este de înţeles, mai ales că în zona Bucureştiului doar un singur producător se poate lăuda că i s-au copt, timpuriu, legumele.

Vezi și

 Se vând la preţ de trufandale. Este de înţeles, mai ales că în zona Bucureştiului doar un singur producător se poate lăuda că i s-au copt, timpuriu, legumele. Poftele se plătesc scump. Preţul unul kilogram de roşii autohtone ajunge, în pieţe, şi la 30 de lei.

Gheorghe Dumitrache are două sere în comuna ilfvoeana Vidra. Şi e tare mândru că este primul agricultor de la marginea capitalei căruia i s-au copt roşiile. Doua luni a muncit pentru ca legumele să fie gata la timp.

Producătorul ne dezvăluie şi secretul roşiei româneşti. Cum să o recunoaştem pentru a nu fi păcăliţi la piaţă cu marfă din Bulgaria sau Italia. Vinde roşiile en-gros cu 15 lei kilogramul la intermediari. Aşa se face că, la tarabă, legumele ajung să coste dublu.

Chiar dacă preţul este mai mare decât cel al unui kilogram de carne, unii clienţi aleg să cumpere roşii româneşti. Roşiile din import sunt şi de trei ori mai ieftine. De exemplu, preţul unui kilogram de roşii din Bulgaria porneşte de la 9 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Roşiile româneşti înroşesc buzunarele