Antena Meniu Search
x

Video Roşiile-banană, tot mai populare printre agricultori. Cererea este uriaşă

Roşiile-banană sunt tot mai populare printre agricultorii şi consumatorii români. Ovidia, soiul de tomate galbene şi cu forma alungită, a fost omologat la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Cererile mari pentru răsaduri au făcut ca unitatea să fie nevoită să dubleze producţia pentru a face faţă comenzilor. 

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 11:19

Vezi și

Forma alungită, culoarea galbenă şi gustul dulce-acrişor sunt doar câteva dintre calităţile care deosebesc tomatele Ovidia de celelalte soiuri. Roşia-banană este căutată de tot mai mulţi agricultori.

Floarea Burnichi – director științific SCDL Buzău: Marele ei atuu este producţia deosebită, faptul că de pe o plantă poţi recolta în jur de 2,5-3 kg de fructe. Sunt foarte timpurii. Sunt primele care se coc. Poate fi cultivată atât în spaţii protejate, sere sau solarii, cât şi în câmp deschis.

Tomatele au primit numele unei noi cercetătoare din stațiune.

Dr. ing. Ovidia Agapie – cercetător: Pentru că eu venisem recent în unitate la momentul respectiv, au hotărât să dea tomatelor numele de Ovidia. Sunt tomate tip banană, de culoare galbenă, gustul lor este plăcut, dulce-acrişor, uşor acidulat. Tomatele galbene au o concentraţie crescută de naringenină, un puternic antiinflamator şi antioxidant.

Producţia plantelor a fost dublată pentru că cererea este uriaşă. Un fir costă 2,5 lei.

Aurica Răican - șef serviciu marketing: Pregătite sunt deja vreo 5000 de fire, dar nu sunt suficiente pentru ce cerinţe avem. 

Tomata-banană a fost realizată în mai bine de 3 ani de zile, iar anul trecut, aceasta a fost recompensată cu un premiu de Congresul Societăţii Române a Horticultorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Roşiile-banană, tot mai populare printre agricultori. Cererea este uriaşă