Meniu LIVE
Search
x

Salinele artificiale atrag tot mai mulţi vizitatori

O oră petrecută în salină este sănătate curată, dar nu toţi avem norocul să trăim la Praid sau în Slănic Moldova. Tocmai de aceea au apărut în marile oraşe saline asemănătoare cu cele naturale care atrag o mulţime de vizitatori.

De Redactia Observator la 20.05.2019, 17:11
Vezi și

O oră petrecută în salină este sănătate curată, dar nu toţi avem norocul să trăim la Praid sau în Slănic Moldova. Tocmai de aceea au apărut în marile oraşe saline asemănătoare cu cele naturale care atrag o mulţime de vizitatori. Dacă pentru adulţi locul este o oază de relaxare, pentru copii este alternativa perfectă la locurile de joacă.

La acestă salină din Ploieşti, copiii se simt mai bine decât la un loc de joacă. Şi pe lângă distracţie, au parte şi de tratament pentru afecţiunile respiratorii de care unii dintre ei suferă.  

Salină artificială, construită cu doar 1.200 de euro

Părinţii sunt cu atât mai mulţumiţi cu cât preţul unei cure de o oră pentru un părinte şi un copil este doar 25 de lei.

Salina artificială a fost contruită cu o investiţie de 1200 de euro, iar iniţiatoarea proiectului a decis să o amenjaze după ce a avut ea însăşi nevoie de beneficiile salinoterapiei. 

Adriana Mihai, iniţiatoare proiect: Am descoperit în ultimii cinci ani că sunt posesoarea unei afecţiuni, o bronşită astmatiformă, care la adulţi e mai greu de tratat. Mi-am dorit să fie aranjată cu sare de praid despre beneficiile căreia am citit în ultimul timp, sare care este pură, pentru care am şi obţinut o garanţie de 10 ani 

Dana Florea, Șef Secție Pneumologie SJU Ploiești: Ce fac aceşti vapori de sare? Se depun în căile respiratorii inferioare şi superioare şi fluidizează mucusul. Ajută la eliminarea toxinelor, alergenilor, etc. 

Salinoterapie necesită cel puţin 12 şedinţe consecutive

Curele în saline, artificiale sau naturale, sunt recomandate de specialişti în afecţiunile respiratorii, dermatologice sau chiar în depresii şi anxietate. Există însă şi contraindicaţii. 

Dana Florea, Șef Secție Pneumologie SJU Ploiești: Avem şi contraindicaţii pentru a intra în salină la bolnavii cu tbc, cu micoze pulmonare sau cancer pulmonar 

De asemenea, cei care suferă de anumite boli cardio-vasculare sau neurologice trebuie să evite salinele naturale sau artificiale. 

Pentru toţi ceilalţi, salinele sunt un adevărat loc de relaxare. În această salină din Târgovişte, clima controlată oferă acelaşi mediu şi aceeaşi senzaţie ca într-o salină de adâncime. 

Pentru ca pacienţii să simtă efectele pozitive ale salinoterapiei, medicii recomandă cel puţin 12 şedinţe, timp de câteva luni consecutiv. Pentru clienţii fideli, proprietarii salinelor urbane oferă şi abonamente la preţuri speciale. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Salinele artificiale atrag tot mai mulţi vizitatori