Antena Meniu Search
x

Saltul cu parasuta, noua pasiune a romanilor

Emotii. Curaj. Senzatii tari. Toate definesc o pasiune la moda - saltul cu parasuta. E de ajuns sa incerci o data, spun cei care stiu despre ce este vorba, ca nu te mai opresti.

Vezi și

De la 4.000 de metri inaltime, pamantul pare prea departe. Tragi aer in piept, iti faci curaj si sari in gol. In cateva secunde, prinzi o viteza de 200 de kilometri pe ora. Apoi deschizi parasuta si plutesti. In noua minute esti inapoi pe pamant. Senzatia... e mai tare decat atunci cand zbori cu avionul.

Parasutismul creaza dependenta. O spune si Alina. Tanara practica acest sport de sapte ani. “Mi-e frica si acum uneori. De fapt nu mai este frica. Sunt emotii. Ai fluturasi in stomac exact ca atunci cand esti indragostit. Te uiti la golul acela ca si cum ar fi cel mai frumos lucru din lume. Ai fiori. Ai emotii”, explica Alina.

Aerodromul din Clinceni a devenit a doua casa pentru Alina, mai ales de cand si-a luat licenta de parasutist. Pasiunea e atat de mare incat facea salturi de la 4.000 de metri chiar si atunci cand era insarcinata in trei luni. “Am sarit in primul trimestru de sarcina dupa ce m-am documentat extraordinar de mult, am vorbit cu foarte multi doctori. Din studiile facute pe femei parasutiste in principiu e ok sa sari daca nu ai alte probleme medicale”, a mai spus tanara.

Pe Bogdan, tatal l-a invatat sa iubeasca salturile cu parasuta. Primul l-a facut cu 11 ani in urma. “La primul salt ma asteptam la multa adrenalina, dar e si mult necunoscut. Cel mai intens din punct de vedere al trairilor e al doilea salt. Sti deja cum a fost primul, asa ca al doilea iti amplifica si mai mult emotia saltului”, a afirmat si Bogdan.

Si-a transformat pasiunea in profesie si de cativa ani le da lectii celor care vin la Clinceni. Cei care au sarit la noi s-au intors in proportie de zece la suta sa mai faca un salt in tandem. Dintre cei care sar o data in tandem, aproximativ 60 de persoane aleg sa isi faca licenta de parasutism.

Parasutismul este insa o pasiune costisitoare. Pretul unui salt pentru un incepator variaza intre 650 si 950 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Saltul cu parasuta, noua pasiune a romanilor