Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 24 mai 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Simeon

Vineri, 24 mai 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Simeon, sfânt cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 10:54

Sfântul Cuvios Simeon este prăznuit pe 24 mai
Sfântul Cuvios Simeon este prăznuit pe 24 mai - doxologia.ro

Sfântul Cuvios Simeon a trăit în secolul VI, născându-se în 522, în Antiohia Siriei. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Cuvios Simeon a ajuns încă de la vârsta de 6 ani în pustie, la părintele Ioan, şi, sub purtarea de grijă a acestuia, s-a dat celor mai aspre nevoinţe de postiri, privegheri şi rugăciune.

Sursa amintită precizează că Sfântul Cuvios Simeon a petrecut mulţi ani pe stâlp, rugându-se lui Dumnezeu şi cântând psalmi. Sub călăuzirea lui Dumnezeu, s-a retras în Muntele Minunat, un munte numit astfel de către însuşi Domnul. 

Din acest motiv, Sfântul Cuvios Simeon s-a numit şi "cel din Muntele Minunat". Sfântul Cuvios Simeon a devenit cunoscut pentru că vindeca cele mai cumplite boli, îmblânzea fiarele sălbatice, vedea la mari depărtări de loc şi pătrundea în inimile oamenilor. 

Articolul continuă după reclamă

Uneori petrecea fără somn şi câte 30 de zile, iar alteori trăia chiar şi mai mult fără hrană, pentru că primea hrană cerească din mâinile îngerilor.

Sfântul Cuvios Simeon a trecut la cele veşnice la 75 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 24 mai 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Simeon