Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 26 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios David din Tesalonic

Miercuri, 26 iunie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios David din Tesalonic, sfânt cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 10:00

Sfântul Cuvios David din Tesalonic este prăznuit pe 26 iunie
Sfântul Cuvios David din Tesalonic este prăznuit pe 26 iunie - doxologia.ro

Sfântul Cuvios David s-a născut în Tesalonic şi a trăit în secolul al VI-lea. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Cuvios David s-a călugărit de tânăr în Mănăstirea "Sfinţilor Mucenici Teodor şi Mercurie". 

După un timp şi-a făcut din creanga unui migdal loc de pustnicie. Aici va îndura ploile, zăpezile, căldura şi alte strâmtorări cu multă răbdare timp de trei ani, până când îngerul Domnului îi va cere să se nevoiască într-o chilie. 

Conform sursei amintite, pentru viaşa sa curată, Sfântul Cuvios David din Tesalonic a primit darul de a izgoni pe diavoli şi de a vindeca pe bolnavi.

Articolul continuă după reclamă

Sfantul Cuvios David ajunge înaintea împăratului, căci urma să fie numit eparh al Tesalnicului, pune în palmele sale cărbuni aprinşi şi tămâie şi, timp de o oră, tămâiază fără a se vătăma. 

Uimind şi bucurând toată firea omenească cu viaţa şi cu minunile sale, Sfântul Cuvios David din Tesalonic a trecut la cele veşnice în 540.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 26 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios David din Tesalonic