Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 27 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini

Joi, 27 iunie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, sfânt cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 12:43

Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, este prăznuit pe 27 iunie Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, este prăznuit pe 27 iunie - crestinortodox.ro

Sfântul Cuvios Samson s-a născut din părinţi bogaţi în Roma antică. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Samson a fost rudă cu împăratul Constantin cel Mare (306-337). 

Samson a fost un medic milostiv, care dăruia bolnavilor nu doar medicamentele trupului, ci şi pe cele ale sufletului. După ce şi-a împărţit averea săracilor, Samson a intrat într-o mănăstire, iar patriarhul Mina l-a hirotonit preot. 

Conform sursei amintite, după ce l-a vindecat pe împăratul Iustinian, a primit de la acesta o casă pentru săraci. S-a îngrijit până la moarte de săraci precum se îngrijeşte părintele de copii. 

Articolul continuă după reclamă

Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, a trecut la cele veşnice în 530 şi a fost îngropat în biserica Sfântului Mucenic Mochie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 27 iunie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini