Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea bujorului, anulată de pandemie

În pădurea de stejari de la Pleniţa, bujorii sunt mai frumoşi ca oricând. Nu au ţinut cont de pandemie şi au înflorit în toată splendoarea lor.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 12:22

Vezi și
  • Bujorii sunt mai frumoşi ca oricând.
  • Din peisaj lipsesc anul acesta turiştii.

Cum sărbătoarea era în fiecare an animată de muzică şi comercianţi, florile, deşi protejate, deveneau victimele propriei celebrităţi.

În pădurea de stejari de la Pleniţa, bujorii sunt mai frumoşi ca oricând. Nu au ţinut cont de pandemie şi au înflorit în toată splendoarea lor. Din peisaj lipsesc anul acesta turiştii.

Mihai Puiu Calafeteanu, primar Pleniţa: Sarbatoarea bujorului de la Plenita anul acesta nu s-a facut, era a 50 a editie cand sarbatoream aceasta minunatie a naturii.

Cum sărbătoarea era în fiecare an animată de muzică şi comercianţi, florile, deşi protejate, deveneau victimele propriei celebrităţi.

Nu de puţine ori, cei care au venit aici pentru a sărbători bujorul, au ajuns chiar să îl distrugă. Mare atenţie! Este o arie protejată, iar autorităţile ne îndeamnă să fim blânzi cu natura. Cei care sunt prinşi că rup aceste minunate flori pot să se aleagă cu o amendă care poate ajunge chiar până la 12.000 de lei.

Mihai Puiu Calafeteanu, primar Pleniţa: Începand cu anul 2000 a intrat si intr-o zona protejata natura 2000 monument al naturii. Este un bujor romanesc, bujorul de stepa, pinonia peregrina cum este cunoscut de specialisti, ca fiind una dintre speciile rare ale lumii.

Cei care vor profita de relaxarea regulilor de izolare, trebuie să ştie că bujorul de la Pleniţa mai este înflorit încă o săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoarea bujorului, anulată de pandemie