Antena Meniu Search
x

Sărbători în mâl şi cenuşă, în Turceni

Locuitorii ale căror case au fost distruse de inundaţii la mijlocul lunii decembrie şi-au petrecut sărbătorile prin vecini.

Vezi și

Aici erau coteţul de porci şi păsările. Păsările s-au dus dracu!  Asta este o magazie. Aici erau lemne în spate. Acolo este gardul care l-a îngropat. Aici femeia avea roşii, varză, castraveţi, cartofi, spune devastată o bătrână de 76 de ani.

A locuit, până luna trecută, într-o casă de pământ, îngropată în noroi. Înăuntru, locuinţa arată ca după bombardament. Tavanul e turtit, pereţii stau să cadă iar aşternuturile sunt pline de mâl amestecat cu cenuşă.

De frică să nu o îngroape şi pe ea casa, bătrâna s-a adăpostit pe la vecini.

În această situaţie sunt 7 localnici. Printre ei şi această femeie. Când a venit apa cu cenuşă, a mai apucat să salveze doar porcul din coteţ şi acum îl ţine cu ea în casă.

Unde să-l ţin dacă în coteţ e cenuşă?, se întreabă cu amărăciune.

Chiar dacă le-au rămas casele în picioare, ceilalţi localnici privesc acum la grădinile acoperite cu cenuşă.

De o săptămână, excavatoarele curăţă pământul dar abia au reuşit să dea la o parte 10 % din cantitea de cenuşă.

Autoritățile le promit însă bieților oameni că vor face toate reparaţiile necesare astfel încât să aibe unde locui.

Pentru sinistraţi din Turceni viaţa continuă, chiar dacă au ajuns să locuiască împreună cu animalele. Apa şi apoi cenuşa care le-a inundat casele, le-au distrus tot. De sărbători, oamenii s-au rugat să vină vremuri mai bune. Nu au avut ce pune pe masă, dar tot ce a contat pentru ei a fost să-şi vadă casele curate. Între timp, poliţiştii au deschis o anchetă pentru distrugere şi vor să vadă care sunt vinovaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sărbători în mâl şi cenuşă, în Turceni