Antena Meniu Search
x

Vor să-i scape pe ”Greii fotbalului” de închisoare

Noul cod penal, votat astăzi în Camera Deputaţilor, "omoară" dosarele de corupţie aflate pe rolul instanţelor. Însă preşedintele Băsescu a anunţat că va trimite legea înapoi la parlament.

Vezi și

Şi scorul a fost 240 pentru, 57 împotrivă, 4 abţineri şi două voturi nule. Din februarie 2014, se aplică noul cod penal. Spre bucuria unora, în special a vip-urilor implicate în aproximativ 20 de dosare cu fapte de corupţie.

Greii fotbalului sunt trimişi în judecată pentru că ar fi intermediat mai multe transferuri frauduloase. Cea mai gravă infracţiune pentru care sunt acuzaţi de către procurorii DNA este cea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Pe noua lege instanţa ar putea constata. prescrierea.

Şi cum cine împarte, parte-şi face, în avantaj au ieşit aleşii. În noul cod penal, parlamentarii, preşedintele şi profesiile liberale au fost scoase din rândul funcţionarilor publici.

Deci, nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA sau Parchet pentru fapte de corupţie, cum ar fi abuzul in serviciu sau conflictul de interese. De pe ordinea de zi a ieşit însă legea aminstiei şi a graţierii.

Şi abia după ce parlamentarii vor supune la vot ceea ce a aprobat comisia juridică pe grabă, azi-noapte. Şi ceea ce nu i-a convenit preşedintelui. Băsescu a şi trimis o scrisoare deschisă Parlamentului prin care cerea ca legea amnistiei şi a graţierii să nu fie trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vor să-i scape pe ”Greii fotbalului” de închisoare