Antena Meniu Search
x

Scafandrii civili si cei militari isi disputa suprematia adancurilor

Scafandrii civili si cei militari isi disputa suprematia adancurilor. Vor sa vada care dintre ei sunt mai buni sub apa

Vezi și

Cei cu antrenament strict, de armata, sau scufundatorii liberi, care o fac din pasiune? Castigatorul va fi stabilit printr-un concurs. Pe 1 iunie, in largul portului Constanta se desfasoara competitia Romanian Diving Award. Acolo, la 85 de metri adincime, vor fi decisi cei mai buni scafandri romani.

Competitia nu va fi pentru cei slabi de inger. De alfel, doar cei mai experimentati scufundatori se vor putea inscrie in concurs. Vor avea de coborit pina la 85 de metri adincime, acolo unde vizibilitatea nu este mai mare citiva centimetri. Pregatirile pentru concurs au inceput de azi. Scafandrii militari au montat pe fundul marii, cele 11 obiecte pe care vor trebui sa le descopere concurentii. Unele dintre ele sunt la aproape 11 kilometri in larg, unde singurele repere sunt date de busola si harta. Oricit de experimentati ar fi scafandrii, niciunul nu coboara in adincuri fara sa-si verifice constumul si echipamentul.

Concursul se desfasoara din luna iunie si pana in septembrie. In decurs de 60 de zile, concurentii vor trebui sa gaseasca toate cele 11 obiecte scufundate in mare. Principalul scop al primului concurs de scufundari de pe litoralul romanesc este acela de a aduna cat mai multi tineri,  dar si de a incuraja practicarea scufundarilor recreative pe litoralul Marii Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scafandrii civili si cei militari isi disputa suprematia adancurilor