Antena Meniu Search
x

Scandal cu preoți la o biserică din Ialomiţa

Doi preoţi din Ialomiţa, tată şi fiu, şi-au construit în propria curte o biserică şi ţin slujbe pentru enoriaşi. Arhiepiscopia Sloboziei şi Ialomiţei i-a caterisit şi au adus un alt preot

Vezi și

Doi preoţi din Ialomiţa, tată şi fiu, şi-au construit în propria curte o biserică şi ţin slujbe pentru enoriaşi. Arhiepiscopia Sloboziei şi Ialomiţei i-a caterisit şi au adus un alt preot

Asta i-a împărţit pe credincioşi în două tabere. Unii enoriaşi susţin că unul din foştii preoţi face minuni. Dar biserica, scuipă-n sân şi merge mai departe.

Este singurul moment în care părintele Gheorghe Pandelică renunţă la straiele preoţeşti. În timpul slujbei, când câţiva credincioşi aşteaptă smeriţi să atingă veşmintele. Preotul este renumit în comuna Reviga din judeţul Ialomiţa.

Mai întâi a fost preot la biserica din sat. Apoi a cedat parohia fiului său, iar el a plecat să slujească într-o comună vecină. Dar pacea cu Biserica Ortodoxă Română nu a durat mult.

Şi au intrat sub sutana Bisericii Ortodoxe Autonome din Ucraina, care a înfiinţat o parohie în comuna Reviga. Cei doi preoţi şi-au făcut şi propria biserică în curtea casei.

La fiecare sărbătoare cei doi preoţi ţin slujbe pentru credincioşi. După religia creştin-ortodoxă, susţin ei. Mai marii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor i-au acuzat însă că fac ritualuri magice. Chiar dacă nu le-au putut dovedi, cei doi au fost răspopiţi.

Biserica Ortodoxă Română şi alţi confraţi îi consideră păgâni.

Preoţii Pandelică susţin că îşi desfăşoară slujbele legal, iar în prezent, pe lângă biserica din gospodărie funcţionează Asociaţia „Biserica Reviga" care ar avea 800 de membri pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Scandal cu preoți la o biserică din Ialomiţa