Antena Meniu Search
x

Scandal la Iași, după ce primăria a tăiat mai mulți brazi de lângă Palatul Culturii

După ce au fost la un pas să facă teii lui Eminescu să devină istorie, edilii Iaşiului au reuşit să provoace un nou scandal! Au hotărât să taie mai mulţi brazi vechi de zeci de ani, pentru ca turiştii să vadă mai bine Palatul Culturii.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 17:29

Vezi și

După ce au fost la un pas să facă teii lui Eminescu să devină istorie, edilii Iaşiului au reuşit să provoace un nou scandal! Au hotărât să taie mai mulţi brazi vechi de zeci de ani, pentru ca turiştii să vadă mai bine Palatul Culturii. Localnicii spun că decizia de a înlocui copacii cu gazon este o greşeală majoră, cu atât mai mult cu cât Iaşiul este cel mai poluat oraş din România.

Brazii tăiaţi în urma deciziei de reamenajare a pieţei ar fi fost luată după consultări cu istorici, arhitecţi peisagişti şi reprezentanţi ai conducerii Complexului Muzeul Naţional „Moldova". Vizaţi ar fi fost arborii bolnavi, însă imaginile filmate de martori arata că mulți dintre brazi erau sănătoși şi ar mai fi rezistat mulţi ani de acum înainte.

Mai mult de atât, arborii din faţa Palatului Culturii nu ar fi primii copaci bătrâni puşi la pământ în zonă. În urmă cu 6 ani, un alt scandal legat de tăierea teilor emblematici de pe Bulevardul Ştefan cel Mare a dus la un rezultat neaşteptat.

Cu toate acestea, oamenii spun că brazii nu încurcau pe nimeni, ba dimpotrivă. În condiţiile în care în urma cu doar două săptămâni Iașiul a fost plasat pe primul loc din ţară la capitolul poluarea aerului, brazii erau chiar de mare ajutor.

Ironia face că la finele săptămânii trecute, studenţii din Iaşi au protestatat chiar pentru protejarea mediului. Proteste anunţă şi cei care consideră tăierea arborilor din faţa Palatului Culturii un abuz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Iași, după ce primăria a tăiat mai mulți brazi de lângă Palatul Culturii