Antena Meniu Search
x

Scandal la Universitatea de Medicină din Iaşi: Un student şi încă un tânăr, arestaţi pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Doi tineri, unul dintre ei student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fapte pe care le-ar fi comis pentru ajutarea unor studenţi cu restanţe să poată promova examenele, potrivit anchetatorilor.

- ziaruldeiasi.ro

Doi tineri, unul dintre ei student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fapte pe care le-ar fi comis pentru ajutarea unor studenţi cu restanţe să poată promova examenele, potrivit anchetatorilor.

   'Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus reţinerea iar la data de 8 august, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Iaşi a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor P.V.Ş, 30 ani, şi A.M, 22 ani, faţă de care se efectuează urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de influenţă (...) şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (...), respectiv - trei infracţiuni de trafic de influenţă (art. 291 Cod Penal) , două infracţiuni de dare de mită (...)  şi o infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă (...)', se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

   Surse din rândul anchetatorilor susţin că a fost demarată o anchetă după ce s-a aflat că Ştefan Vladimir Păun ar comite fapte de trafic de influenţă promiţând unor studenţi că poate interveni pe lângă cadrele didactice de la UMF. Anchetatorii au obţinut informaţii că şi Mustafa Abdi, student în anul III la Facultatea de Medicină Generală, ar fi dat mită cel puţin unui cadru didactic pentru a ajuta studenţi să treacă un examen la disciplina Anatomie. 

   'În urma activităţilor de urmărire penală, a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 17 iulie - 27 iulie, inculpaţii - individual sau împreună au pretins şi primit sume de bani în valută de la studenţi restanţieri din cadrul UMF Iaşi, variind între 150 euro - 450 euro, în mod direct, prin remitere personală de către cumpărătorii de influenţă ori indirect, prin intermediul unor rude, tranzacţionând pe această cale, influenţa fictivă sau în alte situaţii, influenţa reală asupra unor cadre universitare din cadrul Facultăţii de Medicină, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuţiilor de serviciu (promovarea examenelor restante prin acordarea de note de trecere fără a fi îndeplinite condiţiile de promovare a acestor examene)', potrivit comunicatului de presă.

Sursă: Agrepres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Universitatea de Medicină din Iaşi: Un student şi încă un tânăr, arestaţi pentru trafic de influenţă şi dare de mită