Antena Meniu Search
x

Video Scenariile propuse pentru UNTOLD, Neversea și evenimentele artistice. Ce promite Florin Cîțu înaintea sezonul estival

Te-ai vaccinat, ai liber la festivaluri, teatru si concerte la operă! Şi restaurantele ar putea funcţiona la 100% capacitate cu cât avem mai multi vaccinați. Florin Cîţu a mers azi la mare să anunțe că relaxarea vine în două etape: prima, de la 1 iunie, când vom renunţa la mască pe plajă şi a doua, de la 1 august.

De Redactia Observator la 06.05.2021, 22:37
Vezi și

Florin Cîţu, premierul României: Am venit special azi aici că să pregătim cât mai bine acest sezon estival. Această condiţie minimă putem să o anunţăm, fără mască pe plajă de la 1 iunie.

Este prima măsură sigură de relaxare anunţată astăzi de premier după discuţiile cu patronii de hoteluri şi restaurante. Cu o condiţie: pătrarea distanţării între şezlonguri.

Răzvan Chitan, manager plajă: Pregătirile în toi, suntem cu motoarele turate la 100% și regulile de pe plajă vor fi fix cele de anul trecut. Distanțarea între șezlonguri va fi de minimum 2 metri, nu are voie să își tragă șezlongul unui lângă cealălalt doar dacă sunt familii. Dacă sunt câte unu doi vor fi două șezlonguri la o umbrela.

Premierul spune că îi e dor de concerte precum cel al Metallica: liber la festivalurile muzicale cu certificat de vaccinare, dar nu la începutul verii.

Reporter: Neversea şi UNTOLD vor avea loc?

Florin Cîţu, premierul României: Eu aşa sper. Aşa vreau dar ele nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie, putem să vorbim de o fază ulterioară. Ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după întâi august.

Edy Cheregi, organizator Untold: Ne gândim şi un astfel de scenariu, ce ar însemna ne gândim la o altă dată şi pentru festivalul Neversea să-i dăm şi lui o şansă reală în acest an. Haideţi să reluăm evenimentele pentru oamenii responsabili, fie că sunt vaccinaţi fie sunt testaţi, fie au trecut prin boală. Avem nevoie ca de aur ca aceste reguli cu reluarea activității să fie stabilite şi să fie comunicate în cel mai scurt timp posibil.

Florin Cîţu, premierul României: Promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp aprobate.

Vaccinarea ar putea împărți participarea la evenimente

În vreme ce unii spun că sunt de acord cu vaccinarea sau testarea înainte de participarea la concerte, alţii cred ca sunt discriminaţi. Două spectacole pilot sunt deja pregătite, pentru săptămâna viitoare, de Opera Naţională din Bucureşti. Unul afară, cu persoane vaccinate sau nu, dar cu test negativ. Iar un altul, în sala mare, cu 1.000 de locuri.

Daniel Jinga, director Opera Bucureşti: Publicul este parte integrantă dintr-un spectacol, ei contribuie cu energia lor la calitatea actului artistic. Cu reguli minimale de protecţie, masca va fi opţională, nu vor fi distanţe între scaune. Aceste două concerte îşi propun să tragă concluzii cu privire la gradul de infectare post-eveniment. Angajaţii noştri instruiţi de STS, vor avea tablete prin care vor putea să verifice actele de identitate şi acces la o bază de date prin care vor stabili dacă persoana din faţă este vaccinată sau nu.

Vacinaţi sau nevaccinaţi, beneficii sau discriminare pare să fie controversa acum.

Marinela Ţepuş, manager Teatru Notarra: Cred că ar fi cazul să fie teatre în care se joacă fie și cu această capacitate de 30% bilete vândute și teatre care să joace pentru vaccinați, așa cum erau pe vremuri restaurante pentru fumători și nefumători. Pentru că altfel ajungem la o discriminare care nu își are rostul și locul.

Premierul spune însă că este doar strategia lui în campania de vaccinare.

Florin Cîţu, premierul României: Cel mai bine funcționează să ne gândim că mergem iarăși la concerte, că stăm fără masca pe litoral că mergem în restuarante, că putem să călătorim. Este cea mai bună motivație.

Şi administratorii unor altor afaceri care oferă relaxare şi plăcere au început să acorde reduceri, spre exemplu, pentru a susţine campania de vaccinare dar şi pentru a-i face pe clienţi să se simtă în siguranţă.

Mâine, toate propunerile sunt puse pe masa Comitetului Interministerial pentru revenirea României la normalitate. O decizie trebuie luată până săptămâna viitoare când se prelungeşte starea de alertă. Până la şedinţă însă, premierul s-a relaxat şi el cu o plimbare pe plajă, acolo unde a admirat şi filmat pescăruşii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Scenariile propuse pentru UNTOLD, Neversea și evenimentele artistice. Ce promite Florin Cîțu înaintea sezonul estival