Antena Meniu Search
x

Schimbări în Poliţie. Ce au decis premierul Mihai Tudose şi sindicaliştii din domeniu

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, a anunţat, luni, după discuţiile avute de o delegaţie a SNAP cu primul-ministru Mihai Tudose, că s-a convenit elaborarea rapidă a unui nou Statut al poliţistului şi angajarea unui a cel puţin 4.000 de persoane în cursul acestui an.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, a anunţat, luni, după discuţiile avute de o delegaţie a SNAP cu primul-ministru Mihai Tudose, că s-a convenit elaborarea rapidă a unui nou Statut al poliţistului şi angajarea unui a cel puţin 4.000 de persoane în cursul acestui an.

Iulian Surugiu a precizat că elaborarea unui nou Statutul al poliţistului va trebui făcută urgent, în două luni, iar noua formă să includă şi un ghid al carierei.

O altă urgenţă este reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne. ”Am discutat despre elevii care au absolvit un an de zile de şcoală militară de la Câmpina şi unde mai avem şcoli de poliţie, să reuşim să-i încadrăm anul acesta pentru că eu spun un copil care a făcut un an de zile şcoală militară e mai pregătit decât să iau unul de pe stradă şi să-l îmbraci pur şi simplu în uniformă”, a declarat Surugiu.

El a precizat că SNAP a cerut încadrarea a 4.000 de persoane, lucru cu care Mihai Tudose s-a declarat de acord.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, sindicaliştii au discutat cu şeful Guvernului şi despre schimbarea modului în care funcţionează actualmente poliţia. ”Am discutat despre faptul că, odată cu Statutul poliţistului va avea loc şi o reformă în cadrul poliţiei pentru că trebuie să găsim mai mulţi oameni în stradă. Este o problemă veche pe care am mai spus-o şi nu s-a întâmplat până acum. Găsim puţini poliţişti în stradă şi mulţi în birouri”, a afirmat Surugiu.

O altă chestiune asupra căreia sindicaliştii au insistat a fost achiţionarea a 10.000 de autoturisme, lucru care ar trebui făcut rapid, într-o lună sau două. În ce priveşte componenţa patrulelor de poliţie, Surugiu a insistat că trebuie respectat ordinul de ministru care prevede că patrulele de poliţie trebuie să aibă doi poliţişti în alclătuire. ”Pe mine mă interesează ca poliţistul să nu fie unul singur. Există un ordin care spune foarte clar că patrula de poliţie este formată din doi poliţişti, nu dintr-un poliţist şi un poliţist local ş.a.m.d.”, a afirmat sindicalistul.

Surugiu a cerut şi întocmirea unei situaţii cu dosarele penale aflate în cercetare. ”I-am cerut premierului să ceară Parchetului General să facă, împreună cu Ministerul de Interne, o situaţie a dosarelor penale existente în România şi acolo unde au depăşit un termen rezonabil să ceară explicaţii de ce nu s-a întâmplat nimic în dosarul respectiv. Înţelegem că unele dosare sunt complexe, dar nu putem să tolerăm aşa pentru că dosarele care nu sunt rezolvate într-un termen rezonabil duc către corupţie şi noi nu dorim lucrul acesta”, a mai spus Iulian Surugiu.

Sindicaliştii din poliţie au astăzi, şi o altă întrevedere, la sediul Ministerului de Interne, cu ministrul Carmen Dan.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Schimbări în Poliţie. Ce au decis premierul Mihai Tudose şi sindicaliştii din domeniu