Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Nu mi-a dat restul" Şoferii, nemulţumiţi de noul sistem de plată din aeroportul Otopeni. Jetoanele au fost înlocuite cu cartele

Dacă aveţi drum la aeroportul Otopeni, pregătiţi-vă pentru schimbare: au dispărut celebrele jetoane din parcare şi au fost înlocuite cu cartele. Şoferii se bucură: au scăpat de coşmarul că ar putea pierde fisa din plastic şi să o plătească de parcă ar fi din aur, mai exact cu 500 de lei.

de Bogdan Dinu

la 11.12.2021 , 20:40

Toţi cei care merg la aeroport să aştepte pe cineva vor avea parte de o supriză. Jetonul de plastic a fost înlocuit cu o cartelă de hârtie, ca cea din mall-uri. Practic au scăpat de grija că pot pierde fisa de plastic şi vor fi amendaţi astfel cu 500 de lei. În plus, sistemul acum e mult mai simplu

Gândit să eficientizeze accesul în parcarea aeroportului, noul sistem de plată a devenit funcțional încă de ieri. La intrare, în loc de fisa din plastic, aparatul eliberează un tichet de hârtie, pe care îl vom păstra pe toată durata staționării și cu care vom plăti serviciul de parcare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Noul sistem îmi permite să nu mai duc grija jetonului de plastic. În momentul acesta vreau să ies din parcare. Tot ce trebuie să fac este să folosesc tichetul primit, să îl scanez, vedem care este suma de plată, 15 lei și pot să plătesc fie cu cardul, fie numerar. 

Vezi și

Schimbare pentru şoferii care ajung pe aeroport

Pe acelaşi subiect

Tichetul nu mai trebuie validat și la ieșire, pentru că sistemul asociază automat plata cu numărul de înmatriculare al mașinii. 

Cetăţeni: Este mult mai bun decât cel cu fise. Nu mai pierzi timp la jeton și plus că era riscul să pierzi jetonul.

Îți mai scăpa din buzunar. Ăsta l-ai luat, l-ai pus în portofel și stă la loc sigur.

În cazul în care îl pierdeai era 500 de lei.

Nu toţi şoferii sunt mulţumiţi de schimbări. 

Şoferi: Domnule, eu am achitat! Aveam de plată 5 lei, am băgat 10 lei, nu mi-a dat restul, nu mi-a dat chitanță.

Nu mi-a dat nici rest, nici chitanță să decontez. A rămas că am de plată 5 lei și peste 2 minute am pus din nou ăsta și mi-a zis că am de plată 10 lei.

Reporter: Știți cum să îl folosiți?

ŞoferiNu.

Mă învățasem cu celălalt...

Schimbarea are şi un preţ. Tarifele au crescut. De la 3 lei la 5 lei pentru o jumătate de oră. 

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » "Nu mi-a dat restul" Şoferii, nemulţumiţi de noul sistem de plată din aeroportul Otopeni. Jetoanele au fost înlocuite cu cartele