Antena Meniu Search
x

Video Cum vrea Guvernul să facă rost de bani pentru majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor. Taxa de solidaritate, aplicată companiilor cu profit uriaş

Taxă de solidaritate din conturile marilor companii. Noua coaliţie politică încearcă să facă rost de bani pentru majorări de pensii, salarii şi alocaţii. Speră ca măcar o parte să vină de la marile companii care ar urma să plătească o taxa de solidaritate de 1% din cifra de afaceri.

de Larisa Bernaschi

la 07.12.2021, 20:10

Vezi și

Practic, se reia o idee mai veche iniţiată de Liviu Dragnea în urmă cu câţiva ani şi anume ca marile companii să plătească anual o taxă de solidaritate care ar fi 1% din cifra de afaceri. Potrivit surselor Observator, se discută în cadrul coaliţiei de guvernare ca această taxă să fie "destinată" doar companiilor care au o cifră de afaceri mai mare de 100 milioane de euro.

Aceasta ar urma să plătească 1% din cifra de afaceri, iar coaliţia de guvernare speră să adune nu mai puţin de un miliard de de euro, bani care ar urma să intre în bugetul de stat. În acest fel, autorităţile speră să acopere o parte din deficitul bugetar. Coaliţia de guvernare vrea să mărească de la 1 ianuarie pensii, alocaţii şi salarii şi tocmai acolo ar urma să meargă aceşti bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Cum vrea Guvernul să facă rost de bani pentru majorarea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor. Taxa de solidaritate, aplicată companiilor cu profit uriaş