Antena Meniu Search
x

Școală părăsită, transformată în stână, în judeţul Mehedinţi

O şcoală dintr-un sat aflat în judeţul Mehedinţi a ajuns saivan! S-a întâmplat după ce imobilul a fost retrocedat, iar proprietarii nu au dat doi bani pe clădire.

de Redactia Observator

la 18.02.2019, 17:32

Vezi și

O şcoală dintr-un sat aflat în judeţul Mehedinţi a ajuns saivan! S-a întâmplat după ce imobilul a fost retrocedat, iar proprietarii nu au dat doi bani pe clădire. În consecinţă, ciobanii au considerat că e un spaţiu tocmai bun care să le găzduiască oile pe timp de iarnă. Iar cei câţiva elevi câţi mai sunt în sat merg la şcoală în comuna cea mai apropiată.

Behăitul oilor a înlocuit glasurilor de copii. Pe holurile unde odată alergau grăbiţi să ajungă la cursuri elevii, umblă acum nestingherite oile ciobanilor. Fără uşi sau geamuri, fosta şcoală - mândria satului a ajuns o ruină.

Revolta foştilor elevi este împărtăşită de cei care au crescut şi educat generaţii întregi de tineri. Cu toate că sătenii sunt deranjaţi de starea în care a ajuns şcoala autorităţile nu au ce face. Clădirea nu le mai aparţine de mulţi ani.

Cum în sat numărul copiilor a scăzut simţitor, nevoia de a avea o şcoală în sat s-a diminuat şi ea. La Ghelmegioaia, doar barele unor porţi ruginite şi o minge spartă mai amintesc că acolo a fost cândva o şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Școală părăsită, transformată în stână, în judeţul Mehedinţi