Antena Meniu Search
x

Se scumpesc apartamentele în Bucureşti

Valul de scumpiri din 2015 cuprinde şi piaţa imobiliară. Preţul locuinţelor din Capitală sunt mai mari anul acesta chiar şi cu 12 procente

Vezi și

Valul de scumpiri din 2015 cuprinde şi piaţa imobiliară. Preţul locuinţelor din Capitală sunt mai mari anul acesta chiar şi cu 12 procente

Principalele majorări se înregistrează în cazul apartamentelor din centrul Bucureştiului şi al apartamentelor noi. Modificările de preţ apar în noua grilă a notarilor, după care se calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile de apartamente.

Nu doar locuinţele din centrul Bucureştiului s-au scumpit. Astfel, în zona Obor, un apartament cu două camere care se vindea în 2014 cu 55.000 de euro, costă acum 58 de mii. Şi în cartierul Berceni se înregistrează scumpiri. Cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar în jur de 38 de mii de euro pentru un apartament care anul trecut era cu aproape trei mii de euro mai ieftin.

Iar cei care anul trecut îşi puteau cumpăra un apartament cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi în centru, anul acesta cu aceiaşi bani îşi pot permite doar o locuinţă de 48 de metri pătraţi. Există, însă, şi zone unde preţurile au scăzut.

Statul vine în ajutorul celor care doresc să cumpere o locuinţă. Guvernul a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casă pentru anul 2015 cu 2.5 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Se scumpesc apartamentele în Bucureşti