Antena Meniu Search
x

Secretul unui eveniment restrans, dar fabulos, dezvăluit de un master florist: “Aducem natura in interior si pe terase”

Un master florist international propune celor care se pregatesc de nunti, botezuri sau evenimente private, in contextul restrictiilor impuse, sa adopte trendul-vedeta al sezonului in materie de decorare pentru a transforma un eveniment restrans in unul fabulos: aducem natura in interior sau pe terase. 

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 17:28

Decor de flori pentru o petrecere
Un master florist dezvăluie secretele unui eveniment restrâns - Arhivă personală

"Poti sa ajungi sa te simti ca intr-o padure racoroasa intr-o incapere mica sau pe o terasa acoperita. Orice spatiu interior sau terasat poate fi transformat in copia fidela a naturii, se poate umple de verde si de viu. Se pot folosi vase uriase de peste 1 metru, in care se pot aseza crengi de copaci salbatici care sa arate ca o adevarata padure, se pot crea constructii intregi din plante supradimensionate, iar punctul de interes nu mai este aranjamentul de masa, ci cel al spatiului din jurul ei", declara Nicu Bocancea, unul dintre mostenitorii celui mai longeviv si profitabil business floral de familie din Romania. 

Si un spatiu interior poate fi transformat peste noapte intr-o adevarata pajiste dintr-o gradina botanica. "Atelierul Iris, locul in care experimentam si redecoram in permanenta, s-a transformat intr-o zi intr-o oaza verde, pentru ca am acoperit intreaga pardoseala cu gazon verde si proaspat, astfel ca fiecare om care intra simtea ca patrunde intr-un spatiu magic. Unii clienti veniti sa-si cumpere flori au spus ca s-ar descalta, ca sa se simta ca in copilarie cand alergau desculti prin iarba",  isi aminteste Nicu Bocancea, master florist international care a cucerit cu creativitatea sa atat piata din Romania, cat si piata floristilor de renume din alte tari cu istorie in industria florilor.  

Daca spatiul inchis tinde sa se transforme intr-o adevarata oaza de verde prin plante supradimensionate si copaci inalti, trendul de aranjare a meselor este catre simplitate si discretie, iar alegerea cea mai inspirata este catre floarea de sezon: "Eu declar floarea soarelui "vedeta sezonului de vara" in toate dimensiunile sale, de la cele impunatoare, cu palaria impresionanta, pana la cele cu diametrul mic. Si florile ca de camp, mici, multicolore, cele care pe vremuri cresteau in gradinile bunicilor sunt foarte apreciate in aceasta vara. Aranjamentele se fac simplu la baza mesei, fara opulenta, iar accentul la evenimente se pune pe colturi de relaxare, amenajate cu farmec cu ajutorul pernelor de toate dimensiunile, a lumanarilor si accesoriilor simple, dar care creeaza o atmosfera intima, de liniste si apropiere de oamenii dragi", adauga Nicu Bocancea, master florist international. 

Nicu Bocancea este cel mai premiat master florist din Romania pe plan local si international, cu o expertiza de peste 20 de ani in industria florilor, membru al Asociatiei Floristilor din Romania si al FLOOS, organizatia celor mai buni 30 de floristi din intreaga lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Secretul unui eveniment restrans, dar fabulos, dezvăluit de un master florist: “Aducem natura in interior si pe terase”