Antena Meniu Search
x

Video Şeful de la Permise Suceava ar fi reuşit să strângă o avere fabuloasă din mită

Peste două milioane de euro. Este averea în bani şi bunuri despre care DNA a adunat probe ca i-ar aparţine fostului şef de la Serviciul Permise Suceava, acuzat de luare de mită. Cele mai multe bunuri erau trecute pe numele altor persoane, prieteni şi apropiaţi, care par să fi ştiut de unde proveneau banii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.12.2020, 15:53

Vezi și
  • Peste 2 milioane de euro ar fi strâns fostul șef de la permise din Suceava
  • Cele mai multe probe au fost convorbirile telefonice, dar și înregistrări făcute în birou

La Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări de la Suceava au fost detaşate persoane din alte judeţe, inclusiv de la Bucureşti, pentru ca activitatea acolo să poată funcţiona, să se poată înmatricula maşini şi să se poată susţine examenele pentru permisul auto.

Din datele pe care le-au adunat procurorii, date care au stat la baza arestării preventive sunt în special înregistrări telefonice, dar şi înregistrări făcute în birourile de acolo, dar şi de la şcolile de şoferi. 

Sunt date halucinante din această anchetă. Sunt persoane care au obţinut permisul de conducere chiar dacă nu ştiau bine legislaţia şi chiar dacă făceau greşeli destul de grave în timpul examenului. 

Permise pe bandă rulantă

Este o situaţie în care fiul unui poliţist a obţinut permisul de conducere chiar dacă în timpul examenului nu a acordat prioritate şi era cât pe ce să facă un accident. Maşina a fost frânată de examinator, dar persoana respectivă a obţinut totuşi permisul auto. 

În probatoriul adus de investigatorii DNA este explicată inclusiv modalitatea prin care era fraudat examenul teoretic. Candidatului îi era montată o cameră, undeva pe guler, iar în ureche avea o cască, astfel încât persoana de la celălalt fir să poată vedea întrebările şi să îi transmită răspunsurile. 

Cinci, şase mii de euro costa un permis, conform procurorilor

Angajaţii de la permise şi-au dat seama la un moment dat că sunt filaţi, dar chiar şi aşa nu s-ar fi oprit din a lua mită. 

Pentru un permis, candidaţii ar fi plătit şi şase mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Şeful de la Permise Suceava ar fi reuşit să strângă o avere fabuloasă din mită