Antena Meniu Search
x

Seful spionilor americani a vizitat azi Romania

John Brennan s-a intalnit cu premierul Victor Ponta si cu presedintele Traian Basescu. A fost o vizita fulger

Vezi și

Inceputul vizitei a fost un mister. Al doilea cel mai bine pazit om din Statele Unite, dupa presedinte, a aterizat la Bucuresti in mare secret. Si-a iesit din aeroport insotit de o armata de garzi de corp. Cu greu a putut fi zarit si filmat cand a ajuns in curtea Palatului Victoria, acolo unde seful spionilor americani i-a cunoscut pe premierul Victor Ponta si pe seful Serviciului Roman de Informatii.

Coloana oficiala s-a facut remarcata abia in drum spre Palatul Cotroceni. Zece masini au trecut de portile resedintei prezidentiale in jurul pranzului. Fostul agent CIA s-a declarat incantat de vizita in Romania, dupa cum el insusi i-a comunicat lui Traian Basescu. “Ma bucur ca m-am intors in Bucuresti dupa 13 sau 14 ani. Am remarcat efortul care a fost depus, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivatia, integritatea si curajul ofiterilor de informatii romani”, a spus acesta.

Director CIA de la inceputul anului, Brennan este atat de influent incat oficialii de la Pentagon il numesc "Adjunctul Presedintelui". Se spune ca Barack Obama nu ii iese din cuvant cand vine vorba de probleme de contraterorism si siguranta interna. A fost coordonatorul operatiunii care a dus la eliminarea lui Osama Bin Laden.Tot el este si artizanul celui mai revolutionar program anti-terorist american ce i-a adus si numele de "Stapanul dronelor". “In John Brennan, femeile si barbatii din corpul CIA vor gasi un lider care este totodata unul dintre cei mai talentati si mai respectati profesionisti in domeniul serviciilor secrete”, a afirmat Barack Obama.

Vizita oficialului american in Romania vine la o zi dupa cea efectuata de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Seful spionilor americani a vizitat azi Romania