Antena Meniu Search
x

Serviciul de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi, inaugurat la Timişoara

Şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală. Este principiul după care, în Timişoara, a fost inaugurat seviciul de taxi gratuit pentru astfel de persoane. Problemele locomotorii cu care se confruntă îi fac deseori să nu iasă din casă.

de Redactia Observator

la 17.08.2019, 13:46

Vezi și

Şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală. Este principiul după care, în Timişoara, a fost inaugurat seviciul de taxi gratuit pentru astfel de persoane. Problemele locomotorii cu care se confruntă îi fac deseori să nu iasă din casă. Acum, însă, patru autoturisme modificate special pentru a încăpea inclusiv scaunul cu rotile, au fost date în folosinţă.

Pentru persoanele cu dizabilităţi care vor apela la acest serviciu singura condiţie va fi să iasă în faţa domiciliului atunci când soseşte maşina. De acolo, taximetristul se ocupă de procedurile de urcare şi coborâre. Şi, apoi, de drumul înapoi acasă.

Patru astfel de autoturisme construite speciale pentru persoanele cu dizabilităţi au fost alocate seviciului care este gratuit şi funcţionează doar pe raza oraşului Timişoara. Investiţia s-a ridicat la aproape 90.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Serviciul de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi, inaugurat la Timişoara