Antena Meniu Search
x

Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie

Urări de Sfântul Andrei 2023. Peste 6.000 de mii de români îşi serbează onomastica de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie. Vezi cele mai frumoase mesaje, urări şi felicitări pentru sărbătoriţii de Sfântul Andrei.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.11.2023, 20:43

Sfântul Andrei este sărbătorit pe 30 noiembrie 2023. În această zi, sute de mii de români îşi serbează ziua de nume. De Sf. Andrei 2023, spune-le celor dragi "La Mulţi Ani!" prin cele mai frumoase mesaje şi urări.

Urări de Sfântul Andrei 2023

De Sfântul Andrei, îți urez noroc, prosperitate și multă iubire! La mulți ani, Andreea!

LA mulți ani, Andrei! De ziua numelui tău, îți doresc să ai parte de realizări promițătoare și dragoste nemărginită!

Pe acelaşi subiect

La mulți ani, Deea! Cu ocazia acestei zile sfinte, îți urez să nu cunoști tristețea și necazul în drumul vieții tale!

Fie ca această zi să fie una magică și specială pentru tine! La mulți ani!

La mulți ani, draga mea mamă! De ziua numelui tău îți doresc să fii mereu zâmbitoare și să te bucuri de familie și prieteni!

De Sfântul Andrei, îți doresc ca visul tău să devină realitate și să reușești să treci mereu peste orice! La mulți ani!

De Sfântul Andrei, îți urez „La mulți ani!” și împlinirea tuturor dorințelor!

Cu ocazia zilei tale de nume, aș vrea să îți urez la mulți ani! Te felicit pentru toate realizările tale de până acum și îți urez succes, în noile proiecte!

La mulți ani, pentru cea mai bună prietenă din lume! Îți doresc să fii fericită și să ai parte de iubire sinceră și infinită!

Se apropie sărbătorile de iarnă și aș vrea să îți urez și eu să te bucuri de oamenii frumoși din jurul tău și să petreci aceste zile magice alături de familie și prieteni! La mulți ani de Sfântul Andrei!

Fie ca Sfântul Andrei să aducă în viața ta doar momente frumoase, care să-ți rămână în gând și în suflet! La mulți ani!

La mulți ani, Andrei! Îți doresc o zi de nume fericită și sper că vei petrece timp prețios alături de cei dragi!

Cu ocazia onomasticii, aș vrea să îți urez „La mulți ani”, sănătate, noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Să rămâi la fel de bună și de implicată, în tot ceea ce faci!

Sf. Andrei 2023. Mesaje de "La Mulţi Ani!"

La mulți ani și tot ce îți dorești! Fie ca Sfântul Andrei să te păzească la orice pas și să te îndrume mereu spre alegerile bune!

Cu ocazia acestei zile, aș vrea să te felicit pentru implicarea ta în proiectele demarate din acest an! Ești un angajat implicat și responsabil și ne bucurăm că faci parte din compania noastră! La mulți ani, de Sfântul Andrei!

Îți urez o zi de sărbătoare binecuvântată și plină de surprize și momente frumoase, alături de cei dragi! La mulți ani, Andrei!

”Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!”

”Ziua numelui să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii! La Mulți Ani!”

”La mulți ani! Sfântul Andrei să te călauzească mereu!”

”Îți urez ca sărbătoarea Sfântului Andrei să îți aducă o viață curată, frumoasă, plină de bucurii și dragoste. La mulți ani Andreea!„

„Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!”

”Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum un bulgăre alb de zăpadă, la fel de fericită precum cântecul clopoțelului de Crăciun și la fel de frumoasă precum Sărbătorile petrecute lângă cei apropiați”.

”Pentru că porți nume de Sfânt, îți urez La mulți ani și o zi încununată de binecuvântări”.

”Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani”!

Felicitări de Sfântul Andrei 2023

Azi, de ziua numelui, iți urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iți dorești. La mulți ani!

Cineva acolo sus te iubește, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La mulți ani si te iubesc!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multa sănătate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru ține, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate, multe realizări și tot ce va doriți lângă cei dragi.

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Andrei

La mulți ani și fie că Sfântul Andrei să te călăuzească mereu!

Cele mai frumoase urări şi mesaje de Sf. Andrei

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani!

Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să va însoțească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!

Este minunat să știi că cineva te place, cineva se gândește la ține, cineva are nevoie de tine… dar e și mai minunat să știi că există cineva care nu-ți uită niciodată ziua de nume. La Mulți Ani, Georgiană!

Îți doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/a de toți prietenii tăi.

Fie că Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la ține cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani, Andrei !

Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!”

Sfântul Andrei 2023. Mesaje pentru Andrei/Andreea

Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbătorii. La mulţi ani, Andrei/ Andreea!

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La multi ani, Andrei!

La mulţi ani şi fie ca Sfântul al cărui nume îl porţi să te călăuzească mereu!

Apostulul Andrei să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Andrei!

De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani!

E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Mulți Ani!

Este doar încă o Sfântă, dar cea mai frumoasa dintre toate cele sfinte, caci este ziua ta! La mulți ani, iubitul/iubita!

Felicitări cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani Andrei!

Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani in cântec de clopoței de bucurie!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

Numele sărbătorite de Sfântul Andrei 2023

Pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei 2023 o mulţime de români îşi sărbătoresc onomastica. Cele mai comune nume ale sărbătoriţilor de Sf. Andrei sunt, bineînţeles, Andrei şi Andreea. Numele Andrei provine din cuvântul grecesc Andreas, care înseamnă "viteaz", "bărbătesc". 

Lista completă cu numele care se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2023:

 • Andreea
 • Andra
 • Andrada
 • Andraș
 • Andruș
 • Andruța
 • Andreas
 • Andrias
 • Andries
 • Adi
 • Andi
 • Andu
 • Andru
 • Andreiu
 • Edra
 • Endre
 • Deia
 • Deea

Rugăciune către Sfântul Andrei 2023

"Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru

că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin."

Acatistul Sfântului Andrei

Troparul Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, glasul al 4-lea:

Cel ce ai fost dintre Apostoli mai întâi-chemat şi lui Petru frate adevărat, Stăpânului tuturor, Andrei, roagă-te, pace lumii să dăruiască şi sufletelor noastre mare milă.

Condacul 1

Pe ucenicul cel întâi chemat şi următorul Pătimirilor lui Hristos, pe Andrei apostolul, fratele lui Petru, să-l lăudăm credincioşii, ca pe cel ce pe păgâni din înşelăciune i-a întors la botez. Pentru aceasta îi cântăm: Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Icosul 1

Sufletul meu cel tulburat de gânduri şi de cuvinte rele curăţeşte-l cu dumnezeiescul tău dar, care s-a sălăşluit întru tine, propovăduitorul lui Hristos Andrei, ca, fiind curat, cântare vrednică să izvorască aşa:

Bucură-te, cel ce din pescar ai devenit apostol;

Bucură-te, că mai întâi ai avut pe Sfântul Ioan Botezătorul ca dascăl;

Bucură-te, că din ceata ucenicilor de Mântuitorul mai întâi ai fost chemat la darul apostolesc;

Bucură-te, că te-ai făcut cu multă credinţă ucenic al lui Hristos;

Bucură-te, că şi pe fratele tău, Petru, l-ai adus la Hristos;

Bucură-te, că împreună cu toţi apostolii ai urmat Domnului;

Bucură-te, că eşti dintre cei dintâi apostoli ai lui Hristos;

Bucură-te, că ai păstrat dragoste încuviinţată către Domnul;

Bucură-te, că pentru dragostea Lui, prin multe ţări L-ai propovăduit pe Dumnezeu dătător de viaţă;

Bucură-te, că propovăduind la păgâni credinţa cea în Iisus Hristos, multe necazuri ai răbdat;

Bucură-te, că ai fost bătut cu lemne şi cu pietre;

Bucură-te, că sălbaticii aceia te muşcau;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 2-lea

Cu cuvântul Evangheliei, Andrei prealăudate, din adâncul înşelăciunii ai vânat popoarele precum te-ai făgăduit Domnului Iisus Hristos, Cel ce te-a învăţat a vâna pe oameni la credinţa Lui. Pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 2-lea

Cel ce eşti cetăţean de taină, însuţi văzătorule, şi ritor al cunoştinţei lui Hristos cel de negrăit, care ai luat de sus Duhul cel Sfânt, grăieşti în limbi şi împarţi darurile. Pentru aceasta lăudăm darul luat şi îţi cântăm acestea:

Bucură-te, primitorule al Duhului Sfânt în limbi de foc;

Bucură-te, că prin multe ţări ai mers din loc în loc;

Bucură-te, că fiind sfâşiat de păgâni, Domnul Iisus te-a făcut sănătos;

Bucură-te, că pe mulţi dintre cei mai buni creştini i-ai hirotonit episcopi şi preoţi;

Bucură-te, că prin oraşe şi sate umblând şi propovăduind, pe mulţi i-ai făcut creştini;

Bucură-te, că, după mulţi ani de propovăduire, la sfârşit ai ajuns la mucenicie;

Bucură-te, că păgânii necredincioşi, chinuindu-te, pe cruce te-au pironit cu capul în jos;

Bucură-te, că dumnezeiescul tău suflet la cer s-a dus;

Bucură-te, că Domnul Hristos a pus scumpă cunună pe capul tău;

Bucură-te, că toate cetele cereşti pentru încununare cântări preafrumoase au cântat;

Bucură-te, că îngerii şi sfinţii cu bucurie în palatul tău osebit te-au aşezat;

Bucură-te, al Preasfintei Treimi smerit închinător;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 3-lea

Alergat-ai cu sete la chemarea Mântuitorului, Apostole Andrei, şi de bunăvoie te-ai dat spre ascultarea învăţăturii Lui, ca un cerb la izvoarele apelor, şi tuturor le-ai propovăduit pe Dumnezeu adevărat; pentru aceasta cântăm: Aliluia!

Icosul al 3-lea

Mărgăritarul cel de mult preţ, cel ascuns în taina inimii tale, în lume l-ai pus înainte, Apostole Andrei; pe acela cu credinţă păgânii primindu-l, comoară l-au făcut. Pentru aceasta aducem ţie laudă:

Bucură-te, al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu lăudător;

Bucură-te, cel împreună cu îngerii şi cu toţi sfinţii cântător;

Bucură-te, al nostru păzitor;

Bucură-te, al nostru mijlocitor înaintea Preacinstitei Maicii lui Dumnezeu;

Bucură-te, al nostru rugător către Domnul Dumnezeu;

Bucură-te, al tainelor lui Hristos slujitor;

Bucură-te, temelia preaîntemeiată a mărturisirii lui Hristos;

Bucură-te, că tu ai propovăduit credinţa cea dată de Domnul Iisus Hristos;

Bucură-te, luminătorul cereştii cunoştinţe;

Bucură-te, învăţătorul dreptei credinţe;

Bucură-te, prin care Domnul Hristos Se sălăşluieşte;

Bucură-te, prin care satana se nimiceşte;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 4-lea

Ca o vestire, Evanghelia în mâini luând, mult-lăudate Andrei, tot pământul ai îmbogăţit de dumnezeiască propovăduire. Pentru aceasta cinstim pomenirea ta, împreună cu chinurile tale, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 4-lea

Capiştile prefăcându-le în biserici ale lui Dumnezeu, preacinstite Apostole Andrei, ai sfinţit în ele pe fiii botezului, pe care darul i-a înnoit prin apă şi prin Duh. Pentru aceasta cântăm ţie laudele acestea:

Bucură-te, al cântărilor îngereşti ascultător;

Bucură-te, că ai răstignit cele lumeşti şi întru tine vieţuieşte Iisus Hristos;

Bucură-te, prin care întunericul s-a risipit;

Bucură-te, prin care lumea s-a luminat;

Bucură-te, îndumnezeitule cu Dumnezeu unitule;

Bucură-te, cerule mai înalt decât cerul;

Bucură-te, că te-ai arătat părtaş al firii dumnezeieşti;

Bucură-te, că pe fiii oamenilor i-ai adus lui Dumnezeu;

Bucură-te, al Bisericii de trebuinţă folositor;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 5-lea

Cunoscut-ai aşezămintele firii, mărite Andrei, vrednicule de minune, şi părtaş pe fratele tău, Petru, l-ai primit grăind: „Aflat-am pe Cel dorit!”. Şi i-ai arătat cunoştinţa Duhului. Pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 5-lea

Cu mreaja cuvântului, dintru adâncul înşelăciunii, ai vânat peşti cuvântători, fericite Apostole Andrei, şi la masa lui Hristos mâncare curată i-ai adus luminaţi; pentru aceasta îţi cântăm:

Bucură-te, Andrei, îndulcire a minţilor;

Bucură-te, dumnezeiască desfătare a oamenilor;

Bucură-te, prin care credinţa s-a lăţit;

Bucură-te, prin care rătăcirea s-a zădărnicit;

Bucură-te, că pentru Hristos pe toate cele lumeşti gunoaie le-ai socotit;

Bucură-te, că tuturor toate te-ai făcut, ca pe mulţi să-i mântuieşti;

Bucură-te, al înţelepciunii lui Dumnezeu vas mult-încăpător;

Bucură-te, al lui Hristos dulce cugetător;

Bucură-te, pentru cei orbi dumnezeiască alifie;

Bucură-te, pentru cei bolnavi minunată doctorie;

Bucură-te, adâncimea cuvintelor celor insuflate de Dumnezeu;

Bucură-te, noianul înţelegerilor celor înţelepte de Dumnezeu;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 6-lea

Dumnezeiască punte, Atotfăcătorul şi de lumină strălucitorul Duh, întru tine, mărite Apostole Andrei, sălăşluindu-Se cu dumnezeiască cuviinţă în chipul limbii de foc, te-a arătat propovăduitor al celor de negrăit. Pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 6-lea

Lepădând mrejele cele pescăreşti şi luând crucea, ai urmat lui Hristos, Celui ce te-a chemat, şi mreaja Duhului aruncând, în loc de peşte, pe oameni ai vânat. Slavă Duhului ce ţi s-a dat ţie! Pentru aceasta aducem laudele acestea:

Bucură-te, al dumnezeieştii întrupări înalt tâlcuitor;

Bucură-te, carte de Dumnezeu închipuită, foarte folositoare minţii;

Bucură-te, comoară dumnezeiască a cereştilor comori;

Bucură-te, cel ce eşti învăţătură de trebuinţă celor învăţători;

Bucură-te, cel ce la împărţirea muncii de propovăduitori ai ales neamurile;

Bucură-te, că între cei neputincioşi minuni alese ai făcut;

Bucură-te, al umbrei legii surpător;

Bucură-te, al adevărului stâlp întăritor;

Bucură-te, cel ce în cuvinte preaînţelepte te-ai îmbogăţit;

Bucură-te, cel ce pe credincioşi cu răbdare i-ai mântuit;

Bucură-te, casă preacinstită a Sfintei Treimi;

Bucură-te, Biserică a fiilor duhovniceşti;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 7-lea

Dobândit-ai pe Cel pe Care L-ai dorit, fericite Apostole Andrei. Iar acum în lăcaşurile cele nestricăcioase cu Dânsul locuind, seceri snopii ostenelilor tale după vrednicie; pentru aceasta cu cântări slăvim pe Dumnezeu, zicând: Aliluia!

Icosul al 7-lea

Iubit-ai pe Stăpânul şi după Dânsul ai mers pe urmele Lui, în viaţă bine povăţuit, şi Pătimirilor Lui fără înşelăciune, preacinstite Andrei, până la moarte urmând; pentru aceasta îţi cântăm:

Bucură-te, a necuvântării de Dumnezeu neapropiată înălţime;

Bucură-te, iconomia lui Dumnezeu necunoscută în adâncime;

Bucură-te, a Mângâietorului gură cinstită;

Bucură-te, gură de foc îngrădită;

Bucură-te, doborârea înţelepciunii celor înţelepţi;

Bucură-te, lepădarea priceperii celor pricepuţi;

Bucură-te, al Împărăţiei cerurilor celei de veselie primitorule;

Bucură-te, al tainelor lui Hristos vestitorule;

Bucură-te, privighetoarea cerului cea dulce grăitoare;

Bucură-te, limbă de foc suflătoare care grăieşti cele dumnezeieşti;

Bucură-te, îndulcire a urechilor noastre;

Bucură-te, cel prin care Hristos mântuieşte sufletele noastre;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul 8-lea

Cu darul cel dat ţie de la Dumnezeu, întru tot lăudate Andrei, duhurile demonice prin cuvânt se izgonesc, bolile fug, mulţimea patimilor sufleteşti se îndepărtează de la cei bolnavi; pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 8-lea

Cel ce din Betsaida ai ieşit, pe noi ne chemi a prânzi prăznuirea ta, punându-ne-o nouă înainte astăzi; cu vitejiile luptelor tale şi cu sarea lui Hristos mintea noastră sărând-o, mâncărurile tale dulci s-au făcut nouă, adică: învăţăturile de sfaturi cereşti; pentru aceasta cântăm ţie unele ca acestea:

Bucură-te, lumina celor întunecaţi cu păgânătatea;

Bucură-te, calea cea adevărată a celor rătăciţi;

Bucură-te, al luminilor lui Hristos văzător şi propovăduitor;

Bucură-te, al pătimirilor lui Hristos preaales mărturisitor;

Bucură-te, al minunilor Domnului bun lucrător;

Bucură-te, iconomia frumuseţii celei întâi închipuite;

Bucură-te, stăpânirea dogmelor lui Dumnezeu;

Bucură-te, al luminii celei gândite luminoasă descoperire;

Bucură-te, dreaptă arătare a chinurilor ce-i aşteaptă pe cei păcătoşi;

Bucură-te, gură care vesteşti pe Hristos Dumnezeu;

Bucură-te, privitorule al priveliştilor lui Dumnezeu;

Bucură-te, cel ce auzi cele de oameni neauzite;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 9-lea

Poruncindu-ţi-se a te sui la Muntele Sionului cel înţelegător, Apostole Andrei, şi paharul mântuirii luând, bucurându-te l-ai băut, trecând prin moarte la viaţa cea dumnezeiască, unde este Hristos Dumnezeu, cântând: Aliluia!

Icosul al 9-lea

Focul Preasfântului Duh ce s-a coborât de sus peste tine, întru tot lăudate Apostole Andrei al lui Hristos, ţi-a poruncit ţie cu limbă nouă, cu care niciodată nu ai grăit, să vesteşti până la marginile lumii măririle Lui. Pentru aceasta aducem ţie laudele acestea:

Bucură-te, că tu ai binevestit Pătimirile şi Învierea lui Hristos;

Bucură-te, că tu singur lămureşti pogorârea în iad a demonilor;

Bucură-te, cel ce eşti plin de roadele Preasfântului Duh;

Bucură-te, de darurile Lui îndestulătorule;

Bucură-te, prin care Sfânta Treime S-a propovăduit;

Bucură-te, prin care Unimea Treimii s-a slăvit;

Bucură-te, sănătate preaminunată împărţită credincioşilor;

Bucură-te, cel ce eşti rană de mult plâns demonilor;

Bucură-te, lumină mai strălucitoare decât soarele;

Bucură-te, povăţuitorul şi lumina orbilor;

Bucură-te, luminătorul tuturor;

Bucură-te, al vrăjmaşilor puternic biruitor;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 10-lea

Cine te-a învăţat a grăi aşa, Sfinte Apostole Andrei? Cine ţi-a luminat mintea ca să vezi limpede raza slavei celei neapropiate, care a strălucit lumina Adevărului în inimile noastre, fără numai Iisus Hristos Dumnezeu? Pentru aceasta cântăm Lui: Aliluia!

Icosul al 10-lea

Se înspăimântează tot cugetul de propovăduirea ta, pe care ai trâmbiţat-o în tot pământul, tăinuitorule al lui Hristos şi văzătorule al celor de sus, cel ce eşti cinstit de Domnul între cei doisprezece apostoli; pentru aceasta cântăm ţie:

Bucură-te, rugătorule pentru noi către Domnul;

Bucură-te, că prin sfintele tale rugăciuni Domnul ne trimite milele Sale bogate;

Bucură-te, că, prin ajutorul tău, tiranul satana se izgoneşte de la noi;

Bucură-te, că gândurile cele rele şi bolile le îndepărtezi de la noi;

Bucură-te, mărgăritarul cel luminos al lui Hristos;

Bucură-te, mângâierea sufletească a pământenilor celor necăjiţi;

Bucură-te, sănătatea trupească a oamenilor îmbolnăviţi;

Bucură-te, cârmaci preaminunat al celor ce înoată pe ape;

Bucură-te, împreună călător cu cei ce călătoresc pe uscat;

Bucură-te, ajutorul celor ce te cheamă când zboară în aer;

Bucură-te, hrănitorul nostru al celor flămânzi de fapte bune;

Bucură-te, cel ce ajuţi rugăciunilor noastre spre mântuire;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 11-lea

Cu suflarea cea de sus a Duhului, Dumnezeu mai înainte aprinzându-te cu râvnă de credinţă, orator de Dumnezeu grăitor te-a arătat pe tine, mărite Apostole Andrei, cel ce cânţi Mântuitorului nostru: Aliluia!

Icosul al 11-lea

Cel de lumină purtător şi de veselie făcător, fericite Andrei, apostole al lui Hristos, dumnezeiască pomenirea ta rază de tămăduire străluceşte nouă, celor ce cântăm ţie unele ca acestea:

Bucură-te, stea mai luminoasă decât soarele;

Bucură-te, sfeşnic care străluceşti cu raza de aur;

Bucură-te, dătător de daruri al creştinilor drept-credincioşi;

Bucură-te, al călugărilor celor mâhniţi ajutător în necazuri;

Bucură-te, cel ce eşti izgonitor înfricoşător al demonilor;

Bucură-te, frumuseţea cea prealuminată a Bisericii lui Hristos;

Bucură-te, cămară preacinstită cu bun miros a lui Hristos;

Bucură-te, podoaba cea preacinstită a apostolilor;

Bucură-te, luminătorul cel preamărit al mucenicilor;

Bucură-te, veselia cea de bucurie făcătoare a cuvioşilor;

Bucură-te, lauda cea fericită a tuturor sfinţilor;

Bucură-te, rugătorule, mijlocitorule şi folositorule al tuturor ortodocşilor;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 12-lea

Ca un ucenic preaales al Celui ce S-a pironit de bunăvoie pe Cruce, Stăpânului tău până la moarte urmând, bucuros te-ai suit la înălţimea crucii, mergere făcându-ţi la ceruri, de trei ori fericite Apostole Andrei. Pentru aceasta cântăm cântarea cea îngerească lui Dumnezeu, zicând: Aliluia!

Icosul al 12-lea

Mulţumim ţie, mărite Apostole Andrei, noi, neamurile cele de tine luminate şi de pe pământ la ceruri de tine ridicate, că de la slujirea vrăjmaşului depărtându-ne, ne-am făcut împreună locuitori cu sfinţii îngeri şi părtaşi ai slavei Domnului. Pentru aceasta aducem ţie după vrednicie acestea:

Bucură-te, Apostole Andrei, nume preascump şi dulce nouă, drept-credincioşilor;

Bucură-te, izgonitorul tuturor eresurilor;

Bucură-te, păzitorule cu dinadinsul al fecioriei;

Bucură-te, floarea cea preafrumoasă şi binemirositoare a raiului;

Bucură-te, că rugăciunile tale sunt ca o scară, care ne urcă pe noi la ceruri;

Bucură-te, arma cea nebiruită a binecredinciosului popor;

Bucură-te, cel ce biruieşti în război tabăra potrivnicilor;

Bucură-te, cel ce ne dai nouă ploi potrivite;

Bucură-te, cel ce ne izbăveşti pe noi din tot felul de nevoi;

Bucură-te, cel ce aperi sfânt lăcaşul acesta de foc;

Bucură-te, cel ce ne izbăveşti pe noi de vicleşugul vrăjmaşului;

Bucură-te, cel ce la sfârşitul vieţii noastre ne ajuţi ca prin pocăinţă să ne mântuim;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul al 13-lea

O, preaminunate Sfinte şi mărite Apostole Andrei, cu plângere alergăm la sprijinul tău, ca să ne izbăveşti pe noi cu rugăciunile tale de chinul cel de veci, prealăudate, şi să ne învredniceşti de bucuria raiului; ca împreună cu tine să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia! (Acest condac se zice de trei ori.)

Apoi se zice iarăşi Icosul 1: Sufletul meu cel tulburat..., Condacul 1: Pe ucenicul cel întâi chemat...,

Icosul 1

Sufletul meu cel tulburat de gânduri şi de cuvinte rele curăţeşte-l cu dumnezeiescul tău dar, care s-a sălăşluit întru tine, propovăduitorul lui Hristos Andrei, ca, fiind curat, cântare vrednică să izvorască aşa:

Bucură-te, cel ce din pescar ai devenit apostol;

Bucură-te, că mai întâi ai avut pe Sfântul Ioan Botezătorul ca dascăl;

Bucură-te, că din ceata ucenicilor de Mântuitorul mai întâi ai fost chemat la darul apostolesc;

Bucură-te, că te-ai făcut cu multă credinţă ucenic al lui Hristos;

Bucură-te, că şi pe fratele tău, Petru, l-ai adus la Hristos;

Bucură-te, că împreună cu toţi apostolii ai urmat Domnului;

Bucură-te, că eşti dintre cei dintâi apostoli ai lui Hristos;

Bucură-te, că ai păstrat dragoste încuviinţată către Domnul;

Bucură-te, că pentru dragostea Lui, prin multe ţări L-ai propovăduit pe Dumnezeu dătătorul de viaţă;

Bucură-te, că propovăduind la păgâni credinţa cea în Iisus Hristos, multe necazuri ai răbdat;

Bucură-te, că ai fost bătut cu lemne şi cu pietre;

Bucură-te, că sălbaticii aceia te muşcau;

Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Condacul 1

Pe ucenicul cel întâi chemat şi următorul Pătimirilor lui Hristos, pe Andrei apostolul, fratele lui Petru, să-l lăudăm credincioşii, ca pe cel ce pe păgâni din înşelăciune i-a întors la botez. Pentru aceasta îi cântăm: Bucură-te, Sfinte Andrei, Apostole!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri sociale » Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie