Antena Meniu Search
x

Gustul bucatelor româneşti, tot mai apreciate peste graniţe! Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastonomică Europeană

Institutul Internaţional de Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism va oferi oficial, judeţului Sibiu, titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, în 25 ianuarie, la Atena.

Institutul Internaţional de Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism va oferi oficial, judeţului Sibiu, titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, în 25 ianuarie, la Atena.

Aceasta este ultima etapă în obţinerea titlului, care a fost precedată de depunerea dosarului de candidatură în luna iulie 2016 şi găzduirea în luna septembrie 2016 a vizitei juriului internaţional, care a analizat dosarul de candidatură şi a descoperit la faţa locului motivele pentru care judeţul Sibiu merită acest titlu.

'Ceremonia de decernare va fi precedată în data de 24 ianuarie de festivitatea de transmitere a titlului de Regiune Gastronomică de la regiunile care au purtat acest titlu în 2016 (Minho - Portugalia şi Catalonia - Spania) către cele care îl vor purta în anul 2017: Aarhus (Danemarca), Riga-Gauja (Letonia), Lombardia de Est (Italia)'.

Sibiul este membru al platformei Regiune Gastronomică Europeană din anul 2014 prin Primăria Municipiului Sibiu, iar dosarul de candidatură a fost realizat de un consorţiu de parteneri, format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Universitatea 'Lucian Blaga' Sibiu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Gustul bucatelor româneşti, tot mai apreciate peste graniţe! Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastonomică Europeană